Presentació del projecte de Casal Popular a Cambrils

15 març 2014
12:00to18:00

Aquest proper dissabte 15 de març, per presentar el projecte del Casal Popular de Cambrils els impulsors han preparat un acte on la cultura popular i la història de Cambrils seran els protagonistes. Per fer-ho han escollit el centre neuràlgic del nucli antic: la que històricament havia estat la plaça de la Vila però que arran de l’ocupació de les tropes franquistes va passar a denominar-se plaça d’Espanya. Com que el Casal Popular pretén fer Cambrils, pretén tornar al poble allò que és seu, aquest dissabte tornarem a batejar-la amb el nom que se li va prendre per la força: plaça de la Vila.

Presentarem el projecte per donar-lo a conèixer, per fer-lo créixer, perquè de mica en mica vagi prenent cos i tenint sentit el nom de Casal Popular. Alhora gaudirem de l’actuació del Ball de Bastons i d’un grup de grallers de Cambrils, a més de comptar amb l’actuació musical del duet cambrilenc format per la Clara Colom i l’Albert Recasens.

Durant tot l’acte també hi haurà una barra per l’autogestió del Casal Popular on es vendrà vermut i begudes de la terra a preus populars.

FEM CASAL POPULAR, FEM CAMBRILS- Acte de presentació
Dissabte 15 de març a les 12:00h a la Plaça Espanya de Cambrils

  • Presentació del projecte de Casal Popular de Cambrils
  •  Canvi de nom l’actual Plaça Espanya
  •   Ball de bastons i grallers
  •   Actuació musical a càrrec del duet format per Clara Colom i Albert Recasens.
  •   Vermut i begudes de la terra

QUÈ ÉS EL CASAL POPULAR? -manifest fundacional-

El Casal Popular de Cambrils és un projecte que neix de la necessitat de determinats col·lectius i persones del municipi per començar un projecte comú d’acció social i cultural, que vol reflectir l’activitat que s’està duent a terme a Cambrils i té com a objectiu aplegar persones compromeses amb el municipi.

L’espai del Casal Popular de Cambrils és un projecte autogestionat i autònom. La independència respecte de les institucions permet un veritable apoderament col·lectiu per part dels participants del Casal i alhora la plena llibertat d’acció. Els seus participants s’organitzen assembleàriament, fent de la horitzontalitat en la presa de decisions i el respecte cap a la opinió dels altres una garantia de democràcia interna.

El Casal Popular també és un espai de reivindicació de la cultura popular catalana. Davant dels atacs a la llengua i a la cultura que patim els territoris de parla catalana fruit de l’ofensiva espanyolista engegada pel govern estatal, el govern valencià i el govern balear, el Casal se solidaritza amb tots els ciutadans que s’han mobilitzat arreu dels Països Catalans per intentar frenar-les. Per tant, el Casal aportarà el seu granet de sorra, amb l’organització
de diferents activitats i xerrades, per potenciar, estendre i mantenir ben viva la flama de la cultura catalana.

El Casal popular farà de la cohesió, el compromís social i la defensa dels interessos dels cambrilencs i cambrilenques un dels seus principals eixos de treball. Davant de les polítiques d’austeritat i a la misèria social que provoquen a la societat cambrilenca i davant de la venda d’espais del nostre patrimoni cultural i públic per beneficiar els interessos econòmics d’uns pocs, el Casal serà una veu crítica que treballarà per conscienciar la població i per socialitzar
els debats al voltant de quin model de ciutat volem.

Encoratgem tots els ciutadans i ciutadanes de cambrils a participar en aquest nou i il·lusionant projecte per fer-lo créixer conjuntament. Fem del Casal Popular una eina al servei de les cambrilenques i cambrilencs, que faci del nostre municipi un lloc més participatiu, democràtic i cohesionat. Fem del nostre compromís i la nostra voluntat les eines per construir el Cambrils que volem.

Tags: ,