Ciclistes i patinadores demostren que “Tarragona no és alta muntanya”

Aquest diumenge 9 de març, més de 200 persones, pujades a una bici o amb patins, han recorregut els carrers de Tarragona sota una reivindicació, la d’exigir un carril bici a la nostra ciutat, una xarxa de 45km que sigui apta per a patinadors i ciclistes.

Petits i grans, de totes les edats, han recorregut en menys d’una hora 7.5km, demostrant que els desnivells de la ciutat no són cap excusa. Han recorregut trams que suposadament, segons el Pla de Mobilitat, presenten més d’un 12% de desnivell, com ara l’avinguda Argentina, però que tal i com ja va demostrar fa setmanes el grup per una mobilitat ambiental i socialment justa a Tarragona això no es correspon amb la realitat, raó per la qual la rectificació dels desnivells del pla de mobilitat ha estat una altra de les peticions escoltades avui.

Les altres consignes que s’han escoltat per megafonia durant el recorregut parlaven sobre l’esgotament del petroli i la seva contaminació i sobre els seus efectes desastrosos per a la nostra societat i per al planeta. En aquest sentit, durant els parlaments s’ha criticat el sistema econòmic actual per afavorir una mobilitat basada en el foment del vehicle privat, en introduir un ritme frenètic durant el nostre dia a dia, amunt i avall. Aquests models de vida potencien desajustos socials i mediambientals, i una tecnologia encaminada al consum i al transport de mercaderies.

Amb aquestes accions des del grup de mobilitat es pretén denunciar i conscienciar sobre el fet que tot això ens porta a xocar amb els límits físics del planeta que es manifesta en la finitud dels seus recursos, en especial del petroli, el gas, el coure o el liti. Continuar l’espiral de consum irracional energètic i de matèries primeres porta a la majoria de la població mundial a l’empobriment, la guerra i la fam. Llegiu el seu manifest aquí.