Pel dret a decidir sobre el nostre propi cos

El passat mes de setembre l’Ajuntament de Valls va aprobar una moció presentada per la CUP pel dret a decidir i de rebuig al projecte de llei de l’avortament del govern espanyol.

Un dels acords d’aquesta moció va ser que, des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), treballessin el tema de l’avortament. A banda de tractar-ho des del SIAD, des de la CUP ja hem fet notar el nostre desig que en els grups de treball del Consell Consultiu de Dones també es fes palesa la necessitat d’afrontar aquesta nova problemática social que des del Govern Central s’han encarregat de tornar a posar-nos a sobre.

Volem fer notar la importancia que des dels grups de treball del Consell Consultiu de Dones es treballi aquest tema perquè creiem que aquest és un espai de denúncia, on s’han de debatre posibles programes per fomentar la igualtat, veure noves necessitats i col·lectius de prevenció; és un espai per fomentar polítiques que afavoreixin l’empoderament i l’autonomia de les dones i des d’on també hem de lluitar per eradicar la violencia masclista des de la prevenció.

Ara que s’acosta el dia internacional de la dona treballadora, creiem necesari parlar d’aquest tema, parlar del dret a decidir sobre el nostre propi cos, rebatre, encara que sigui en aquestes quatre línies, el discurs del ministre Gallardón. Un discurs arcaic, masclista i que torna a posar damunt la taula un únic model de família. Tornem a recordar que amb aquesta llei l’única cosa que queda clara és el menyspreu, altra vegada, cap a la figura de la dona treient-li tot el dret de decidir sobre ella mateixa i sobre el seu futur.

Aquesta llei només serveix per donar de menjar a aquells sectors més conservadors afins a l’actual Govern Central, una llei que atempta contra el cos d’una dona i pot avocar cap a una situació d’exclusió social; no és una llei justa, pensada per combatre la pobresa, per combatre dita exclusió, per fomentar polítiques d’educació sexual, educar en la tolerancia, la pluralitat, la llibertat sexual, ajudes a famílies amb pocs recursos, nombroses… És una llei que ens obliga a ser mares encara que no volguem i que, malauradament també veta a aquelles dones que voldrien ser-ho i, apartir d’ara, ja no podran, i no ho podran ser per motius purament ètics d’algunes persones, simplement per haver triat ser mares solteres o per la seva condició sexual.

I ja per acabar, finalitzem amb les últimes paraules de la moció presentada per la CUP el passat mes de setembre: “La dona ha de poder escollir el rumb de la seva vida i això implica controlar la maternitat i decidir sobre el seu propi cos”. Si hi estàs d’acord, una bona manera de demostrar la teva adhesió a aquesta reivindicació serà assistir a la manifestació en motiu del dia internacional de les dones treballadores, el 8 de març a les 19h a l’estàtua dels despullats de Tarragona (Rambla Nova).

 Roser Rosselló Amill, membre del Consell de Dones de Valls