El Casal Popular la Bretxa d’Alcover inicia un cicle pel 75è aniversari del final de la Guerra Civil

7 març 2014
19:30

 

Aquest any es commemora el 75è aniversari de la finalització de la Guerra Civil i el Casal Popular la Bretxa, d’Alcover, amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica sobre aquell conflicte, han organitzat un conjunt d’actes que es realitzaran entre març i abril.

El record del conflicte sempre ha estat marcat per la versió oficial que la dictadura va construir i que encara es manté en molts àmbits, per això, des del Casal consideren necessari recuperar la memòria d’aquelles persones i que la dictadura va silenciar.

Els actes seran diversos i aniran desde xerrades amb historiadors que explicaran la guerra i el franquisme a les nostres contrades, a pel·lícules amb un posterior debat, o fins i tot una visita guiada pel nucli antic del poble, per a recordar mitjançant el patrimoni la guerra i la postguerra.

El primer acte serà el del divendres 7 de març a les 19:30 al Casal (carrer Major 17-19), i serà la xerrada “El camp català durant la Guerra Civil. Entre la reforma i la revolució”, i anirà a càrrec de Guillem Puig Vallverdú, historiador i membre del Centre d’Estudis Selvatans.