Paraules per la Pau torna a dir “no” als vaixells de guerra i al militarisme

2 març 2014
12:00

El dia 2 de març se celebrarà el Paraules per la Pau, la concentració de cada primer diumenge de mes per dir no a l’atracament de vaixells de guerra al port de Tarragona i a les estructures militars al món, a partir d’accions que afirmen la vida i obren espais de pau i art amb el suport d’artistes locals.

Per a l’acte d’aquest mes, malauradament, no els falten motius. Des de fa mesos hi ha hagut diferents informacions i rumors sobre l’arribada d’un portaavions nuclear al port de la ciutat. Aquest diumenge compartiran les moltes raons que tenen per plantejar una resposta ciutadana contra la presència de bucs de guerra a Tarragona, i recordaran el moviment d’insubmissió, que el 20 de febrer va complir 25 anys. Un moviment col·lectiu que va ser capaç d’entrar en l’agenda política i va acabar amb el servei militar obligatori, tot i que encara estan lluny d’assolir-se tots els seus objectius, com ara l’eradicació de l’exèrcit, de la indústria militar i de la despesa militar.

Aquest diumenge els acompanyarà la coral Voces de la Tierra, un grup de trenta cantaires que interpreten músiques populars, folklòriques i tradicionals d’arreu del món en diferents idiomes i, especialment, música de cantautors.

En acabar el Paraules per la Pau, baixaran fins al carrer Unió per dipositar unes flors en record de Juan Gabriel Rodrigo Knafo, jove de 19 anys que el mes de març de 1976 va morir als enfrontaments amb la policia en una manifestació organitzada en solidaritat amb els treballadors assassinats a Alacant i Vitòria.