Una vaga per organitzar-se a les aules

Uns dos centenars d’estudiants han recorregut els carrers més cèntrics de Tarragona, des de la plaça Imperial Tàrraco fins al Campus Catalunya, per protestar contra les retallades en ensenyament i la llei Wert. Amb un perfil més combatiu, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans convocava aquest migdia una manifestació en què s’hi han vist banderes de tot tipus i s’hi han sentit càntics que van més enllà de les reivindicacions en educació, com ara l’organització i la lluita obrera, així com la independència dels Països Catalans. Durant la marxa s’ha pintat en algunes oficines bancàries i hi ha hagut temps per aturar-se davant de l’Institut Pons d’Icart. Segons el mateix sindicat, aquest matí s’han identificat 3 menors després que protestessin perquè en aules de batxillerat no s’havia volgut ajornar els examens i, per tant, coaccionant el dret a vaga dels alumnes.

En arribar al Campus Catalunya, s’han llegit diversos manifestos, un d’ells el de la nova Assemblea d’estudiants de Filologia Catalana, a qui el SEPC posa com a exemple que cal organitzar-se des de les aules. També han explicat, així, el motiu pel qual no han registrat la vaga a la universitat. Per finalitzar, han penjat dos ninots amb les cares del vice-rector Farriol i Àngel Cunillera, membre del Consell Social de la URV fins al 2012, al pont que uneix l’edifici de l’aulari amb el dels despatxos. Tots dos estan imputats pel cas Catalunya Caixa i Cunillera també pel Tecnoparc.

Un centenar a Reus

A la mateixa hora, la plaça Mercadal de Reus era lloc de trobada d’estudiants del Baix Camp que, sota el lema “Els seus privilegis o la nostra dignitat” també han protestat per la situació del sistema educatiu. Recentment s’han constituït nuclis del SEPC en diversos instituts de Reus, i han comptat amb el suport de la resta de l’Esquerra Independentista.