La CUP i l’APR demanen la retirada de l’Ordenança del Civisme

En una roda de premsa multitudinària realitzada aquest matí a la porta de l’Ajuntament, el regidor dela CUPDavidVidal i la representant de l’Assemblea Popular de Reus Mireia Massó, han emplaçat a l’equip de govern a retirar la proposta d’ordenança del civisme i reforma de l’ordenança de la via pública. Vidal ha denunciat que aquesta ordenança “ataca directament a les persones més desafavorides i no se podrà portar a la pràctica perquè va en contra dels drets més fonamentals com demostren les sentències del Tribunal Suprem”.

L’Assemblea Popular de Reus, que aglutina diferents entitats, col·lectius i persones a títol individual de la ciutat, ila Candidaturad’Unitat Popular de Reus, han realitzat una roda de premsa per mostrar el seu rebuig frontal a la proposta d’ordenança cívica del govern municipal.

De fet, Vidal ha demanat la retirada de l’ordenança, així com ha anunciat que “si divendres s’aprova aquesta ordenança la setmana que ve iniciarem un procés judicial, per tal que aquesta s’anul·li”. Vidal ha destacat que, el propi Secretari de l’Ajuntament ha realitzat un informe en que diu que aquesta ordenança no se pot portar a la pràctica, ja que ja hi ha jurisprudència del Tribunal Suprem espanyol que denega la legalitat de certs articles d’aquesta, ja que xoquen frontalment amb els drets fonamentals.

Vidal ha posat diferents exemples del que creu que són contradiccions de la pròpia ordenança, i ha denunciat també, que l’Ajuntament incompleix la majoria d’articles d’aquesta. A més ha denunciat que “aquesta ordenança suposa un atac frontal als drets de les persones més desafavorides, així com respecte les entitats de la ciutat i, especialment, aquelles dedicades a la cultura popular i als moviments socials”.

Per visibilitzar aquesta qüestió, Vidal ha mostrat diferents fotomuntatges en que es podia veure l’alcalde Carles Pellicer i la tinent d’alcalde Teresa Gomis practicant la mendicitat i la tinent d’alcalde Alicia Alegret remenant un contenidor i demanant caritat. Vidal s’ha preguntat “la lògica de prohibir una activitat que les persones no fan per voluntat pròpia i també s’ha preguntat quina sortida laboral se pensa donar a les persones que exerceixen la prostitució al carrer, mentre hi ha un atur a la ciutat de més del 20%”.

El regidor de l’Esquerra Independentista, ha denunciat que aquesta ordenança és “una estratègia electoralista, bàsicament del PP amb la complicitat de CiU, que no resoldrà cap dels problemes socials de la nostra ciutat, sinó que encara els agreujarà més”.

Per la seva banda, Mireia Massó portaveu de l’Assemblea Popular de Reus, ha llegit el manifest promogut per aquesta plataforma d’entitats i ciutadanes, en el qual es qüestionen un per un, la majoria d’articles de la proposta del grup municipal. En aquest sentit, Massó ha denunciat que “l’incivisme és amagar la corrupció i promoure retallades dels drets socials i laborals a les classes populars, que són les principals perjudicades de l’estafa de la crisi que han provocat la classe política i empresarial”.