Projecció a Reus del documental “Cuanto Ganamos, Cuanto Perdimos”

27 febrer 2014
19:30to21:30

El dijous 27 de febrer a les 19:30h, la Taula Ciutadana en Defensa de la Salut Pública de Reus organitza un CINE-FORUM al voltant del documental “Cuanto Ganamos, Cuanto Perdimos” de Javier Arcos, una crònica de l’exclusió sanitària a l’Estat espanyol. Finalitzada la projecció, s’obrirà un torn de preguntes, suggeriments i debat. La projecció es farà al Casal de la Dona, Plaça Patacada 9, Reus.

La Taula Ciutadana de Reus, realitza diverses activitats des de fa gairebé dos anys en defensa de la Salut pública i rebutjant la Llei 16/2012 i les retallades en les partides pressupostàries de Sanitat que superen el 18%.  Realitza “presències” en els CAPs i a l’Hospital Sant Joan, informant als usuaris sobre els seus drets. També ha denunciat l’intent de suprimir el Centre d’Atenció d’Urgències (CUAP) Sant Pere de Reus i s’ha solidaritzat en el seu dia amb els reclams dels treballadors sanitaris de l’Hospital en defensa dels seus drets i condicions de treball.

Consideren que la reforma sanitària implica una pèrdua de drets fonamentals i significa exclusions, repagaments, llistes d’espera que superen els propis límits fixats per l’administració, privatització de serveis, més de 400 medicaments exclosos de la prestació farmacèutica, menys llits hospitalaris, tancament de quiròfans, repagament dels medicaments als jubilats, i en definitiva un greu retrocés en la universalitat del dret a la salut.