Usuàries i treballadores de la sanitat tenen una cita aquest dissabte a Barcelona

“Unes 400 persones i 38 col·lectius serem dissabte a Cotxeres de Sants per debatre sobre el futur de la sanitat publica als Països Catalans” ha anunciat la diputada de la CUP-Alternativa d’Esquerres Isabel Vallet a la roda de premsa celebrada ahir al migdia al vestíbul de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. La roda ha servit per presentar la jornada de debat que la CUP farà aquest proper dissabte 22 de febrer a Barcelona i que porta de títol “Construïm la sanitat als Països Catalans”.

La secció sindical de la CGT del Pius Hospital de Valls i la CUP de Valls, així com el Grup de Treball en defensa de la sanitat pública de Tarragona estan adherits a les jornades i hi participaran amb l’objectiu de conèixer les lluites en defensa de la sanitat pública a la resta del país i els diferents models existents.

Una publicació sobre la situació de la sanitat als centres de salut de la comarca

S’ha difós una publicació amb totes les dades sobre la situació i els reptes de la sanitat pública als Països Catalans. S’hi desmenteix que la sanitat privada sigui millor que la pública i s’explica com estan privatitzant i desmantellament el sistema sanitari públic. També es presenten campanyes concretes per començar a parar els peus a la privatització. Aquesta publicació està disponible a la xarxa i es pot trobar als centres de salut i als Casals i Ateneus del Camp.

Quatre taules de debat per afrontar el debat sobre el model sanitari

Isabel Iturria, ex-Ministra del Poder Popular per a la Salut del Govern Bolivarià de Veneçuela i metge cirurgiana de la Universitat Central de Veneçuela i Tania Lizz Aguilar, professora de l’Escola Nacional de Salud Pública de Cuba i Vicedirectora de l’ens des de 2009, participaran en una de les taules de debat previstes per dissabte que girarà entorn de “les incidència de l’agenda neoliberal en la gestió de la sanitat al món” on també hi ha prevista la participació de Carles Muntaner, Catedràtic de la Faculty of Nursing i de la Dalla Lana School of Public Health de Toronto.

Durant la jornada també es celebrarà una taula sobre “les diferències sistemàtiques en salut a causa de les estructures socials” amb la participació de Montse Pineda, activista per la Sanitat Pública i feminista; Carme Borrell, llicenciada y doctora en Medicina, especialista en Medicina Familiar i Comunitària i en Medicina Preventiva i Salut Pública; Laia Ollé, membre del Grup de Recerca en Desigualtats en la Salut (GREDS) – Employment Conditions Network (EMCONET) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i Albert Espelt, Professor de la UAB i de la UOC, diplomat en estadística i graduat en psicologia, i que ha centrat la seva recerca en la Salut Pública i desigualtats socials en salut.

La darrera de les taules serà sobre “els punts clau en la construcció d’una sanitat de propietat i provisió pública, universal i de qualitat” amb la participació d’Àngels Castells, doctora en Ciències Econòmiques i Presidenta de Dempeus per la Salut Pública; Elena Montserrate, metgessa de família i militant d’Endavant OSAN, Nines Maestro, membre de CAS Madrid (Coordinadora Antiprivatización de la Sanidad) i de Red Roja i Xavier Lleonart, metge Adjunt de Cirurgia d’Urgències de l’Hospital de Terrassa.

Més informació: http://jornadasanitat.cup.cat