Tarracomalet: Pedalada pel carril bici

9 març 2014
11:30to13:00

El Grup de Mobilitat de Tarragona anima a participar al TARRACOMALET, sortim al carrer pel carril bici i la veritat. El proper 9 de març a les 11:30 a l’Av/Catalunya, davant del campus universitari començarà una pedalada/patinada per la construcció d’una xarxa ciclista de 45km, i que es rectifiquin les referències continues als grans desnivells de la ciutat i que són incorrectes i estigmatitzen l’ús de la bicicleta.

Des de l’ajuntament es contribueix a l’estigmatització de la bicicleta.

Segons el Pla de mobilitat urbana a Tarragona el 54% de les vies principals presenten uns desnivells superiors al 6% i això pot dificultar la creació del carril bici. En realitat, només un 20% de les vies principals presenten aquests desnivells, i això en cap cas és un impediment o dificultat per crear un carril bici.  La situació de crisis energètica, ambiental i econòmica fa cada dia més urgent la implementació i promoció dels transports com la bici i els patins.

Volem:

  • La construcció d’una xarxa ciclista de 45km.
  • Que es rectifiquin les referències continues als grans desnivells de la ciutat i que són incorrectes i estigmatitzen l’ús de la bicicleta.
  • La intermodalitat de la bicicleta amb busos interurbans i urbans.
  • Que s’introdueixi l’obligatorietat de l’estudi i construcció de carril bici en els nous equipaments urbans, carrers i urbanitzacions.
  • Revisió i actualització de la ordenança per evitar penalitzar els patins
Tags: