Torna el Carnaval de Valls

22 febrer 2014
22:00
27 febrer 2014
15:15
5 març 2014
20:00
Després d’uns anys de consolidació de la rua espontània de dissabte, un grup de xiquets i xiquetes voluntarioses i desinteressades volen revaloritzar els diversos actes que componen la festa de carnaval. Així, doncs, en motiu del gran esdeveniment de l’any amb l’excepcionalitat que es mereix, el dissabte 22 de febrer se celebrarà un gran comiat de solter com a prèvia a la setmana de disbauxa.
Després de l’èxit aconseguit l’any passat, es consolida la fàbula del conte del Caramel de Dijous gras, respresentat per membres del GTP.
Aquest acte va dirigit als alumnes de Cicle Inicial de les escoles vallenques. És de destacar la predisposició de l’Escola Enxaneta, la Candela, Eugeni d’Ors, Baltasar Segú i el Lledó per l’interès mostrat en potenciar una activitat que exalta un tret diferencial vallenc, com és el típic caramel vermell de Dijous Gras.
El mateix vespre de Dijous Gras, a dos quarts de vuit, a la plaça de l’oli, rebran Sa Majestat el Rei Carnestoltes que els dirigirà unes paraules com a inici del seu regnat. Finalment i com a cloenda de la setmana més boja de l’any, el dimecres de cendra tindrà lloc a la plaça del blat la vetlla i l’enterrament de Sa Majestat i arribada de la Vella Quaresma, previ a la seva crema.

Dissabte 22 DE FEBRER

COMIAT DE SOLTER

22:00  PLAÇA DE L’OLI

Dijous Gras

15:15 REPRESENTACIÓ DE CONTE DEL CARAMEL DE DIJOUS GRAS A CÀRREC DEL GTP

19:30 ARRIBADA DEL REI CARNESTOLTES I LECTURA DEL MANIFEST

DIMECRES DE CENDRA

ENTERRAMENT DEL REI CARNESTOLTES

20:00  DAVANT DE SANT ROC – VETLLA DEL REI MORT

20:00 – 21:00 DESDE SANT ROC A LA PLAÇA DEL BLAT PROCESSÓ DEL TAÜT + LA GEGANTA DE LA QUARESMA

21:00  PLAÇA DEL BLAT – MANIFEST DEL FINAL DE REGNAT – CREMA DEL REI

*Quan s’acabi la crema, la Quaresma, s’ha mantingut en actiu amb Carnaval o sense, realitzarà els quaranta tombs en un espectacle que asseguren que valdrà la pena.