Acomiaden dos cops una dona per estar embarassada

Aquest migdia una vintena d’afiliats de Comissions de Base s’han dirigit a la botiga d’Orange al carrer Ramon i Cajal de Tarragona per tal de protestar per la readmissió d’una dona embarassada. Sospiten que aquest seria el motiu pel qual l’empresa Reciclatges Ecoplana SL la va fer fora, després d’assabentar-se’n a les deu setmanes. En conèixer la notícia, la treballadora va patir un atac d’ansietat i un fort dolor abdominal, segons relata el sindicat Co.Bas, i a l’Hospital Joan XXIII se li va diagnosticar pèrdua vaginal, que va desembocar en un avortament quatre dies més tard.

Després d’un judici en què s’obliga a la seva readmissió, la van tornar a acomiadar i ara el sindicat torna a exigir la seva readmissió, així com 140.000 euros d’indemnització pels danys causats. Mentrestant, protestaran davant la botiga per tal de difondre el cas a la ciutadania i animar a la solidaritat amb aquesta treballadora.

Més informació, a l’article de José Estrada, membre de Co.Bas.