La CUP de Tarragona rebutja la tornada de vaixells de guerra a la ciutat

El vaixell de guerra USS Dwing Eisenhower farà escala a Tarragona a l’abril. Pels mitjans i sense confirmar informa una institució pública com l’Autoritat Portuària de Tarragona. Després de set anys sense vaixells de guerra al Port, la CUP rebutja enèrgicament la seva tornada i recorda la llarga lluita antimilitarista que va aconseguir la seva absència. El febrer de 2003 Tarragona es declarava ciutat contra la guerra, així, doncs, aquesta arribada suposaria “un atac” contra tota aquella lluita, que encara es manté i que “s’aixecarà de nou en cas que això passés”.

Al mateix temps, la CUP exigeix al grup municipal del PSC que es posicioni d’una vegada sobre aquesta possibilitat, després de l’última abstenció al plenari. Creuen que el govern de la ciutat està sent còmplice de l’acolliment d’aquests bucs i, per tant, dels esdeveniments bèl·lics a l’est del Mediterrani. Apunten que això pot comportar la militarització de Tarragona i futurs perills per a la població -el JFK i altres portaavions que han vingut en el passat duien propulsió nuclear-.

D’aquesta manera, la Candidatura es fa seu l’argumentari de deu punts de la Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau, entitat antimilitarista referent a la ciutat, que va emetre l’abril passat i en què assenyala, entre d’altres, la falsedat dels motius dels “suposats beneficis econòmics” que podria generar la visita de soldats al port tarragoní. En aquest sentit, demanen a CiU el “dret a decidir” dels tarragonins sobre aquest afer, deu mil dels quals van votar en una consulta popular contra aquests vaixells de guerra.