Performance “Dones mortes”, acció per l’avortament lliure i gratuït a Tarragona

Tarragona va ser aquest diumenge escenari d’una protesta original de Màlaga, en què les dones s’estiren davant d’una pancarta cobertes amb un llençol blanc amb taques de sang. Aquestes “dones mortes” van sorprendre les vianants que passejaven a la vora del Pla de la Seu a Tarragona, i moltes van acabar aplaudint l’acció.

El moviment feminista ha intensificat darrerament la pressió sobre la nova contrareforma de l’avortament. El proper 14 de febrer una manifestació recorrerà els carrers de Barcelona, però abans hi ha hagut accions descentralitzades, com l’acció sorpresiva a les portes d’un acte del PP a Tarragona. L’Església i el partit que governa a l’Estat espanyol són els promotors de la nova llei, que suposarà un retrocés de trenta anys en la legislació i en els drets de les dones.

Les organitzadores remarquen que la lluita és per la total llibertat sexual i reproductiva, i que per tant el dret d’elecció és bàsic, sobretot en un context com l’actual, de crisi econòmica, de retallades i de manca de serveis.