Poblet pretén silenciar les imputacions judicials de la seva dona

Ahir a la tarda, Ester Ventura, ex-directora econòmica-financera i esposa del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va declarar davant dels Jutjats de Reus, on ha estat imputada per diferents delictes, en el marc de la peça separada del Cas Cirurgia que estudia el pagament de factures d’INNOVA a CCM Estratègies i Salut (Carles Manté), per uns informes que encara no s’han trobat. Cal tenir en compte, a més, que la mateixa Ventura també ha estat imputada per diferents delictes en relació a l’empresa Shirota Functional Foods.

Diferents periodistes de mitjans d’informació locals, comarcals i fins i tot estatals, que ahir cobrien les declaracions de Ventura, denuncien que han estat coartades pels seus caps, després que un càrrec directiu de la Diputació de Tarragona dediqués el dia d’ahir, a trucar un per un a tots els caps de redacció i directors dels corresponents mitjans de comunicació. La trucada exigia als mitjans que desvinculessin a Ventura de la seva relació matrimonial amb el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.

Per si no fos prou, Ventura ha estat la única de les desenes de persones imputades en la instrucció de les diferents peces separades del Cas Cirurgia, que no ha sortit per la porta principal dels Jutjats després de declarar, i que per tant, que no pogués ser fotografiada o interpel·lada per les diferents periodistes que van estar fent guàrdia durant tota la tarda d’ahir a la porta dels Jutjats.

A això, cal afegir-hi, que Ventura no va ser autoritzada pel jutge a sortir “per la porta del darrera”, sinó que a pregunta del seu advocat, el jutge va deixar ben clar que Ventura havia d’abandonar les dependències judicials per la porta principal, igual com ho han hagut de fer totes les persones imputades fins ara. Per tant, Ventura i el seu advocat, van fer cas omís de les ordres dels jutges, el que podria suposar un nou il·lícit penal.

* Fotografia publicada pel Diari de Tarragona. A la xarxa no apareix cap fotografia d’Ester Ventura