CSO Les Naus, nou espai alliberat a Torredembarra

El passat 30 de Gener, es va procedir a l’ocupació d’un immoble a la vila de Torredembarra. Es tracte de dues naus, abandonades des de feia anys, propietat d’una empresa constructora que ha fet fallida. A causa d’aquest abandonament, les naus han sofert diferents robatoris i destrosses, és per això que les ocupants consideren que “necessitem una força col·lectiva per posar en marxa aquest projecte. Qualsevol tipus d’ajuda o suport serà benvingut”.

L’espai alliberat es converteix, així, en el primer centre social ocupat i autogestionat al municipi i esperen que en les circumstàncies socials precàries actuals, molts altres col·lectius i entitats se sumin a la iniciativa i alliberin espais desocupats.

Davant l’esclavitud que els genera el treball assalariat i la dependència en l’atur, opten per crear el seu propi camí. Volen un espai on construir relacions que facilitin el creixement personal i col·lectiu. També volen recollir aquelles lluites socials que necessitin suport i difusió. Entenen l’Estat, el patriarcat i el capitalisme com a “violències estructurals que ens limiten com a persones, reduint-nos a peons”. És per això, diuen, que “volem trencar amb la normalitat que envaeix les nostres vides i el context on ens movem”.

Desitgen que aquest espai, un cop habilitat, sigui de profit per a tothom i que participin en els tallers i activitats que es realitzaran i que de la mateixa manera, s’animin a proposar idees i iniciatives per fer d’aquest espai un centre social per a tots.