150 reusenques es manifesten per avortar la contrareforma

Avui al vespre, amb una manifestació, han arrencat els diferents actes programats per les properes setmanes a Reus, en contra del projecte de llei del govern espanyol per derogar el dret a l’avortament. Cent cinquanta persones han participat en una manifestació, que ha arrencat des de les portes de l’Ajuntament i ha acabat davant la seu del PP a la Raval de Santa Anna.

Amb una pancarta “Els meus ovaris, la meva decisió!”, l’organització feminista reusenca l’Hora Violeta ha iniciat la manifestació a les portes de l’Ajuntament, on han llegit un manifest on han criticat el retrocés en els drets socials, que representa el projecte de llei que vol aprovar el govern espanyol. En acabar, la marxa ha iniciat camí pel carrer de les Galanes per dirigir-se cap a la seu del PP. Durant el recorregut,  cent cinquanta persones han seguit les consignes “avortament lliure i gratuït” o “avortem la contrareforma”.

En arribar a la seu del partit que ostenta el govern de l’Estat espanyol, s’ha penjat la pancarta que encapçalava la marxa a la valla dels baixos de l’edifici. Les participants a l’acte han fet un semicercle i una representant de l’Hora Violeta ha llegit un altre manifest, en el qual es contextualitzava el projecte de llei del govern espanyol, en la conjuntura actual de crisi social i econòmica en el capitalisme.

La marxa d’avui, dóna el tret de sortida a un seguit d’actes que es duran a terme les properes setmanes a la ciutat, i  que culminaran el proper 14 de febrer en una manifestació que es realitzarà pels carrers de Barcelona, convocada per col·lectius i organitzacions feministes d’arreu del país.