La CUP de Reus acusa al govern d’aprofitar el conflicte de les cartelleres

Arran de la notícia apareguda a una emissora de ràdio local –sense que la CUP n’hagi tingut cap tipus de notificació oficial- amb el títol “Pellicer perdona multes a la CUP”, des de la Candidatura d’Unitat Popular de Reus deixen clar que “mai hem demanat que se’ns perdonin multes, sinó que en rebre-les les hem recorregut totes argumentant que s’està fent ús irregular de les cartelleres, que provoquen que els col·lectius de la ciutat ens veiem obligats a penjar cartells en llocs no-autoritzats”.

La CUP considera que la notícia apareguda als mitjans “és una maniobra partidista d’un dels partits que conformen l’equip de govern per atacar la CUP i desviar l’atenció”, aprofitant una problemàtica que s’arrossega des dels anys vuitanta. I, a més, afirmen que “des del 12 d’agost de 2011 que estem esperant que l’Ajuntament ens faciliti un llistat de les multes imposades a les empreses, que fan ús il·legal de les cartelleres reservades exclusivament a les entitats sense ànim de lucre”.

En concret, la CUP reconeix no sols “gairebé 10.000€”, sinó 11.800€ de deute per acumulació de multes. Una situació que no és exclusiva de la candidatura, sinó que afecta a més d’una desena d’entitats de la ciutat. Des de la CUP, afirmen que “estem intentant resoldre, des del primer dia de mandat, el conflicte endèmic de les cartelleres de la ciutat”. I, que han assessorat a entitats afectades a recórrer les multes.

I, afegeixen que “fins i tot vam realitzar una visita a Brigades Municipals amb el regidor de Via Pública, per tal de mirar d’instal·lar de nou les cartelleres que han anat retirant en la darrera dècada i una reunió amb Guàrdia Urbana, per parlar sobre la qüestió de les multes i l’ús il·legal de les cartelleres per part de les empreses”.

Des de la CUP consideren que la problemàtica de les cartelleres és una qüestió “merament de voluntat política i que es podria resoldre fàcilment, però que no sabem exactament per quin motiu s’arrossega des de fa dècades”. De fet, la CUP assegura que “fins i tot vam tractar aquesta qüestió ja farà un any i mig amb el propi alcalde, el qual ens va assegurar que aquest problema es resoldria, però continuem en la mateixa situació d’enquistament”.

La Candidatura de l’esquerra independentista lamenta que “aparegui aquest tema als mitjans per interessos partidistes, tot associant-ho a una campanya electoral, mentre el problema endèmic de les cartelleres continua sense resoldre’s”. I, és per això que emplaça al govern municipal a treballar en la línia del prec presentat per la CUP al Ple de 9 de març de 2012, en que l’instava a reunir a les entitats de la ciutat, per tal de trobar una situació a aquesta problemàtica.

A més, denuncien que mentre l’Ajuntament es dedica a multar a “determinades entitats de la ciutat, les empreses de publicitat continuen fent ús il·legal de les cartelleres amb total impunitat”. I, és per això, que conclouen que “mentre l’Ajuntament no es dediqui a multar a aquestes empreses, des de la CUP continuarem enganxant cartells allà on creguem oportú (i sobretot sense causar perjudicis a la ciutadania) per tal de donar a conèixer les activitats que duem a terme”.