Cinema Antimilitarista (i Insubmís!) a l’Ateneu Alomà

10 febrer 2014
19:00to21:00

El proper dilluns 10 de febrer, a les 19h, a l’Ateneu Llibertari Alomà de Tarragona, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau organitza una sessió de cinema amb posterior taula rodona. Es passarà el documental Mirar a la ventana, que narra la història de 12 dones que, a la dècada dels 90, es vincularen a les Campanyes d’Insubmissió a Extremadura, no per afinitat política o ideològica sinò afectiva; a excepció de María que participare a ambdos. Plasma des de la veu de la dona, aquell espai de resistència que cadascuna d’ellas va generar en les línies bàsiques del seu dia a dia (família, entorn social, afectiu o ideològic…) i com això va afectar les seves vides.

L’origen de les seves vivències rau a l’actitud vital i participativa de resistència, oposició i desobediència als exèrcits de cadascun dels seus familiars i amics que s’havia generat a l’estat espanyol, 20 anys enrere, sota el moviment d’insubmissió. Una forma de desobediència civil no-violenta, pública, oberta, política, transformadora, col·lectiva i il·legal, que buscava i busca l’abolició dels exèrcits i de totes les estructures militaristes i autoritàries, coercitives, jeràrquiques i totalitaristes, presents i futures que són utilitzades per aquells que detenten i ostenten el poder per perpetuar la seva injustícia i inacceptable situació de privilegis sobre la resta de gent.