Xerrada en solidaritat amb la vaga indefinida de Panrico

5 febrer 2014
19:45

Des del passat dia 13 d’Octubre de 2013, els treballadors de Panrico estan en vaga indefinida per la no acceptació d’un ERO que afecta a 745 treballadors, uns 200 d’ells a la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), a més d’una rebaixa salarial del 20%.

Fa 2 anys els treballadors de Panrico van rebutjar un pla de viabilitat amb una retallada dels salaris d’un 25% de mitjana, comprometent-se l’empresa a una pau social durant 4 anys. Aquesta retallada salarial es va portar a terme només a la planta de Santa Perpètua i únicament en producció, amb el que vendes i administració van votar a favor, en no estar afectats. No han passat ni 2 anys i tenen damunt de la taula un nou pla, aquesta vegada per a totes les plantes de l’Estat espanyol, i els tornen a incloure en ell, d’aquí la seva indignació i rebuig total.

La comissió negociadora estatal arriba, després de 2 mesos, a un acord que signa malgrat que tota la plantilla en assemblees decideix no acceptar aquestes condicions. Els representants de Barcelona s’oposen, però es queden sols, i és quan decideixen mantenir la vaga.

Aquesta lamentable situació, al marge de la crisi que ens afecta a tots, ve donada per estar en mans dels taurons financers anomenats de capital risc (actualment OAKTREE i abans APAX PARTNER). Aquests grups inversors no coneixen ni volen saber què fabriquen. Només volen a beneficis immediats, desfent-se de tots els actius de l’empresa, i deixant-la fins al coll de paranys que ara han de pagar els treballadors amb els seus llocs i els seus salaris.

Com que les altres plantes han seguit treballant, el responsable empresarial Carlos Gila, ha centrat el seu atac a la factoria de Santa Perpètua. Gila ha subhastat el treball donant-lo a la planta que més accedís a les seves pretensions i ha denunciat al Comitè, acusant-lo que està realitzant una vaga il·legal, amb la finalitat de minar la seva resistència. Però s’ha trobat amb un mur amb el qual no comptava, que és la unió dels treballadors i treballadores de Panrico fins a les últimes conseqüències.

Però per a resistir els treballadors necessiten l’ajuda de tots (sindicats, associacions, institucions, col·lectius) perquè la seva lluita és la lluita de tots. Cal acabar amb aquells que estan destrossant el nostre teixit industrial.

Panrico van començar a ser tots, al marge de sigles, idees i corrents ideològics. En defensa dels drets dels treballadors i treballadores, ens unim a la causa de Panrico, que no és altra que la defensa de la dignitat. Per tant sol·licitem l’ajuda de tots per a poder donar suport als companys.

És per això que el proper dimecres 5 de febrer a partir de tres quarts de vuit del vespre al Casal de les Dones, a la plaça de la Patacada número 9 de Reus, membres del Comitè de Vaga de Panrico de Santa Perpètua de Mogoda explicaran el seu conflicte sindical a l’empresa.