Can Vies és del barri… i del món sencer!!!

A quarts de set d’avui al matí del 29 de gener del 2014 quinze furgonetes dels Mossos d’Esquiadra han assaltat el Centre Social Can Vies a Sants amb l’excusa de buscar proves per acusar sis joves d’haver agredit una colla de feixistes de La España en Marcha el passat 12 d’octubre. La policia catalunyesa ha estat dintre del Centre Social fins a les cinc de la tarda i suposadament ha “trobat proves”. És ben curiosa la vara de medir tan diversa que utilitza la justícia espanyola (i la catalunyesa de CyU-ERC) a l’hora de fer anar la policia. Hi havia bombes, desnonadors o banquers a Can Vies que la policia ha entrat rebent0nat portes i tot le que ha trobat pel davant? Hi havia un escamot de brokers fent impossible la vida a milions de persones? Hi havia una colla de banquers o d’estafadors amb corbata inventant participacions preferents o hipoteques impossibles de pagar? Hi havia evasors fiscals, privatitzadors de la sanitat pública? Hi havia delinqüents, en resum? És clar que no. Hi havia dignitat, per això el desplegament era immens i ha durat deu hores. Perquè la dignitat en temps de crisi s’encomana i esdevé, si va acompanyada de solidaritat i justícia, revolucionària. I ells ho saben…

Ens desallotgen, ens fan fora de casa, ens maten al carrer, ens internen en centres sense drets mínims, ens agredeixen quan demanem respecte pels drets socials bàsics, quan defensem el lloc de treball, l’escola pública o la sanitat universal i gratuïta…  però no callarem perquè sabem que més enllà de la força que poden exercir per fer aplicar lleis inhumanes, injustes i lliberticides hi ha la gent i la gent no es plega a les porres ni a les mentides del poder. Enmig de la foscor sempre hi ha espurnes de llum que fan que l’incendi prengui i ells saben que, cada dia més, Can Vies ja no és només del barri, és del món sencer. Per això l’apunten, l’assetgen i intenten atemorir-nos.  I no ho aconsegueixen. No és només una consigna dir que la por ha de canviar de bàndol perquè cada cop més comença a ser una realitat. Gràcies a qui planta cara, a can Vies i a cada un dels espai lliures i alliberadors que als Països Catalans estan dibuixant una forma diferent de fer i d’organitzar-nos, diferent de la seva, és clar.

Que vagin enviant policies que aquí tenim tot l’amor del món, tota la tendresa possible, i davant les seves porres hi ha dignitat, a Sants i arreu, a Sants i a tot el món.

 Jordi Martí Font, filòleg i professor de Llengua i Literatura, membre de la CGT, del CIP, de l’Ateneu Llibertari Alomà i de la CUP de Tarragona