Xerrada: L’arribada de les tropes franquistes a Tarragona

30 gener 2014
19:30to22:30

Aquest dijous 30 de gener  a les  19.30h l’assemblea d’Endavant (OSAN) a Tarragona organitza la xerrada “L’arribada de les tropes franquistes a Tarragona: els primers mesos de la repressió”, a càrrec de Jaume Camps. L’acte es celebrarà al NOU Casal Popular Sageta De Foc (C/Nau 11), i està emmarcat dins Jornades antifeixistes, en commemoració dels 75 anys de l’ocupació franquista a la ciutat. I després col·labora amb el projecte d’Endavant sopant un tall de pizza i un got de vi per 3€!

El passat 15 de gener es complien 75 anys des que les tropes del General feixista Franco van entrar a Tarragona. Pocs mesos després d’aquell 1939 cauria la resta de Catalunya i del País Valencià que encara romanien fidels a la II República. A partir de llavors, el règim es va dedicar a “fer net” després de gairebé tres anys de cruenta guerra entre els sublevats feixistes i el front republicà. Per aquest motiu, Arran, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, ha organitzat un seguit d’actes amb la col·laboració de la resta d’organitzacions del moviment a la ciutat. Van començar el dissabte 11 de gener amb una visita guiada pels indrets més representatius de la repressió franquista a Tarragona, seguida d’una xerrada sobre el neofeixisme i un posterior sopar popular amb festa de punxadiscos. El mateix dia de l’ocupació, dimecres 15, va haver-hi una marxa de torxes que recorré, des de la plaça del Rei, alguns dels llocs emblemàtics de l’entrada de les tropes, fins a la Muntanyeta de l’Oliva, espai on van afusellar els republicans.