L’Esquerra Independentista planteja la “independència com a mitjà per a la transformació social”

Els col·lectius i organitzacions juvenils, polítiques i sindicals que conformen la coordinadora de l’Esquerra Independentista del Camp, han presentat públicament aquest matí al Casal Despertaferro de Reus la campanya “Independència per canviar-ho tot!”, que arrencarà aquest dissabte a les 8 del vespre a La Palma amb un acte on hi participaran diferents ponents, entre ells David Fernández (diputat dela CUP-AE) i familiars de Guillem Agulló.

Víctor Pereda de la CUP i Laia Carbó de l’organització juvenil Arran, han presentat avui en roda de premsa la campanya “Independència per canviar-ho tot”, que arrencarà aquest dissabte a les comarques del Camp, impulsada per la coordinadora de col·lectius i organitzacions de l’Esquerra Independentista del Camp.

Pereda ha destacat que aquesta campanya planteja la independència “no com un fi, sinó com un mitjà de transformació social que condueixi els Països Catalans cap a una societat justa, on siguem totalment lliures i sobirans sense la ingerència de la Troika i la UE”. I, és per això, que ha destacat que aquesta campanya “pretén potenciar la lluita de la societat civil en el procés d’independència, per tal que els partits polítics que durant les darreres dècades han practicat el peix al cove, no puguin fer marxa enrere en el procés iniciat”.

Carbó ha explicat que la campanya “Independència per canviar-ho tot”, pretén que el procés impulsat per la societat civil no es redueixi “a un simple canvi de bandera o a la continuació d’una política social i econòmica de pedaços, sinó que representi la construcció d’un nou país al servei de les classes populars que posi fi a les desigualtats que són intrínseques en l’actual sistema econòmic”.

Segons els portaveus de l’Esquerra Independentista del Camp, la consulta del 9 de novembre “ha de ser el primer pas per decidir el nostre futur nacional i per posar les bases d’un procés constituent que permeti decidir en quin tipus de societat volem viure”.

Per tal de presentar aquesta campanya a la ciutadania, l’EIC ha organitzat un acte el proper dissabte 25 ales 8 del vespre a la sala polivalent de La Palma de Reus, on hi participaran diferents ponents, com ara el diputat del Parlament David Fernández (CUP-AE), familiars de Guillem Agulló, Emylse Mas (docent de les Illes) i Sara Maestre (en nom de l’EIC).

A partir d’aquest acte, els col·lectius que conformen l’EIC (Arran, Endavant, SEPC, COS, CUP i els casals populars) iniciaran una campanya de carrer per plantejar a la ciutadania els reptes que ofereix el procés independentista, per decidir el futur de la societat catalana.