Jornada per construir un nou Ateneu Llibertari a Reus

25 gener 2014
10:30

Després de diverses assemblees on un inicial grup promotor ha treballat per fer sòlid el gèrmen del nou Ateneu Llibertari de Reus, el proper dissabte 25 de gener tothom qui vulgui podrà debatre i informar-se’n. A dos quarts d’onze al Centre de Lectura hi haurà una taula rodona amb Acció Llibertària de Sants, l’Ateneu Llibertari Alomà de Tarragona i el Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney de Terrassa. Més tard, a les dues, el local dels Xiquets de Reus acollirà un dinar popular (cal apuntar-se prèviament a ateneu.llibertari.reus@gmail.com). Quan el dinar acabi, serà el torn d’una assemblea oberta al mateix localde la colla, situat al carrer Rosich número 4-8.

Tal com es pot llegir al llibre Plantant cara al sistema, sembrant les llavors del canvi. Els moviments socials al Tarragonès (1975-2010) (Marc Suanes) l’Ateneu Llibertari de Reus va arribar a ser un referent a inicis dels anys 90, tot i que la seva creació data de 1983 amb l’Assemblea Llibertària del Baix Camp i de 1984 amb la dissolució de la CNT en aquesta ciutat. Va organitzar múltiples jornades, xerrades i concerts, i va acollir força col·lectius, sobretot de l’àmbit antimilitarista, així com també va ser el punt des d’on s’elaborava la revista La Lletra A (1982-2000), una publicació amb ressò arreu de l’Estat. Amb la fi del mil·leni va acabar també l’aventura de l’Ateneu per discrepàncies entre persones que van crear la CNT i d’altres que van començar a construir la CGT a Reus. El 2002, després d’un temps d’estar l’edifici gairebé abandonat, hi va haver un incendi que va provocar la fi de l’Ateneu Llibertari de Reus.