La CUP demanarà a l’Ajuntament la cessió del padró per la consulta del 9-N

La Candidatura d’Unitat Popular de Reus presentarà al proper Ple de l’Ajuntament de Reus, previst pel divendres 31 de gener, una moció per tal d’emplaçar al Consistori a cedir a la Generalitat de Catalunya el padró d’habitants de la ciutat, a partir del qual l’administració autonòmica pugui elaborar el cens que permeti la consulta del 9 de novembre sobre la independència.

La CUP de Reus presentarà aquesta moció, en considerar que l’acord que s’ha aprovat avui al Parlament de Catalunya per tal de demanar a l’Estat espanyol el traspàs de competències per a realitzar la consulta sobre la independència del proper 9 de novembre, no servirà de res davant de “l’immobilisme dels principals partits polítics representants a les Corts espanyoles”.

Segons el regidor de la CUP a l’Ajuntament de Reus, “cal que la societat civil i els partits polítics prenguem la iniciativa per fer passos en ferm, que serveixin per fer possible la consulta del proper 9 de novembre, enlloc de dilatar el procés confiant en un Estat que ja ha demostrat reiteradament durant més de 300 anys que no respecte els drets democràtics més elementals”.

Segons Vidal, “és des dels ajuntaments i els municipis que els catalans i catalanes podrem exercir el dret a decidir sobre el futur del nostre país, com ja va succeí en les eleccions municipals de 1931 que permeteren la instauració de la República Catalana”. I, és per això, que considera clau que els ajuntaments d’arreu del territori col•laborin per tal de fer possible que la Generalitat pugui elaborar un cens, que permeti l’organització de la consulta sobre la independència.

En paral•lel a aquesta proposta, la Candidatura d’Unitat Popular de Reus, iniciarà en les properes setmanes una campanya de carrer, en la qual pretén conscienciar a tota la ciutadania de la necessitat de realitzar una consulta sobre la independència. Entre d’altres iniciatives, la CUP repartirà des de l’Ajuntament i el Casal Despertaferro cartells a tots els reusencs i reusenques que el vulguin penjar al balcó de casa o en qualsevol espai públic.

En aquest sentit, la CUP no sols planteja “el conflicte democràtic que enfronta el poble català amb l’Estat espanyol per exercir el dret a l’autodeterminació”, sinó que també posa èmfasi en la “necessitat d’esdevenir un estat independent que permeti als catalans i les catalanes de dotar-nos d’instruments econòmics i polítics que facin possible una sortida a la greu crisi econòmica que vivim, tot iniciant un procés constituent que posi les bases d’un nou Estat realment democràtic i basat en la justícia social, a partir de la redistribució de la riquesa i del treball”.

Dins d’aquests diferents actes, destaca l’acte organitzat el proper dissabte 25 de gener a les 8 del vespre a La Palma, conjuntament amb la resta d’organitzacions i col•lectius de l’Esquerra Independentista, on es presentarà la campanya “Independència per canviar-ho tot!”, a càrrec de David Fernández, diputat al Parlament de Catalunya; familiars de Guillem Agulló, militant de l’EI assassinat al País Valencià; Emylse Mas, docent de els Illes; i Sara Maestre, de l’Esquerra Independentista del Camp. Aquest acte es presentarà públicament en roda de premsa el proper dimecres 22 de gener, a les 12 del migdia a la plaça de Catalunya de Reus.