Denuncien l’últim cas d’enverinament de gats urbans a Tarragona

Des de la Plataforma Legislativa pels Drets dels Animals Urbans (PLDAU) denuncien públicament l’últim cas d’enverinament de gats urbans a Tarragona. Aquests fets es repeteixen massa sovint i estem profundament indignades per la indiferència que sempre mostra l’ajuntament de Tarragona davant aquestes lamentables situacions.

Aquesta vegada les víctimes han estat vuit felins que vivien al c/ Sant Llorenç, a la Part Alta. Fa poc dies les persones que van assumir la responsabilitat de vetllar per la seguretat d’aquests animals, van comprovar que havien desaparegut quatre gats adults, i divendres es van trobar amb l’accés tancat per on accedien a refugiar-se, obstaculitzat amb una planxa de fusta. Veïnes i veïns van ser testimonis de la presència de gats morts per pressumpte enverinament, i com l’ajuntament es va fer càrrec de la retirada dels cadàvers.

L’ajuntament és coneixedor d’aquests fets i mai actua a favor de les víctimes, ignorant unes accions que massa sovint es repeteixen, actes execrables que vulneren la pròpia normativa i la llei de protecció animal.

Des de la PLDAU demanem un ferm compromís en matèria de protecció animal, una implicació professional i una veritable voluntat política per establir un conveni marc que possibiliti realitzar un projecte basat en la gestió del control de les colònies urbanes de gats. S’ha d’actuar davant els casos d’enverinament i que no es facin captures indiscriminades a la ciutat que acaben en la mort dels animals.

És per tot això que la PLDAU presentarà una proposta de moció al ple de l’ajuntament per tal que pugui aprovar-se i desenvolupar-se de forma efectiva el pla de control de colònies de gats urbans.

La CUP es suma al comunicat de la Plataforma Legislativa pels Drets dels Animals Urbans (PLDAU) davant el nou cas d’enverinament de gats urbans a la ciutat de Tarragona

Tags: