Homenatge a Nicolasa Quintreman

17 gener 2014
18:00

Recital de poesia i projecció de la pel.lícula: Apaga y vámonos (documental sobre el conflicte del poble maputxe amb la multinacional Endesa). Divendres 17 gener, a les sis al local de la CNT (c/ Cardenal Cervantes 18, Tarragona)

El passat 25 de desembre, la coneguda indígena maputxe Nicolasa Quintreman va ser trobada surant sense vida al llac artificial Ralco (Xile), llac a la construcció del qual es va oposar fermament. Ella va ser la més destacada lluitadora contra l’espoli d’Endesa al poble maputxe.

Les autoritats eren coneixedores de la seva desaparició, produïda uns dies abans. Aquest fet deixa moltes interrogants en l’aire, doncs en els últims temps han estat habituals els segrestos i assassinats selectius de dirigents maputxes.

Nicolasa va mantenir una lluita perseverant contra les imposicions de les multinacionals i contra els governs repressors.