La CUP rebutja el pla d’eradicació dels conills urbans de Sant Pere i Sant Pau

Des de fa temps a la rotonda de l’Avinguda dels Països Catalans de Sant Pere i Sant Pau hi viuen uns conills d’Índies. Aquests animals han estat abandonats sense escrúpols pels seus “propietaris”: els únics culpables i responsables d’aquesta situació que poden dir que s’ha resolt de manera favorable pels animals que ara viuen a la rotonda.

La seva presència no provoca cap dany a la vegetació ni a l’estructura de la rotonda, i no suposen un problema sanitari, més bé al contrari, ja que les veïnes estan contentes de poder contemplar aquest petit i curiós refugi de vida urbà que s’ha creat.

Però ara l’Ajuntament de Tarragona pretén, mitjançant el que han anomenat un pla per buidar la rotonda per tal d’evitar “conseqüències dramàtiques relacionades amb el trànsit” adoptar aquesta decisió que ha sorprès i que preocupa a moltes persones. Els animals portaven anys instal·lats a la rotonda i en cap cas ningú els ha vist sortir voluntàriament d’aquesta; és a dir que en el cas que tingués lloc qualsevol problema de circulació, això es generaria per la distracció o la imprudència dels conductors i no pas per causes relacionades amb el comportament dels animals.

Les associacions relacionades amb la protecció animal, a la CUP i les persones conscienciades al respecte, saben, per una part, que tancar un animal que ha conegut la llibertat en una gàbia de dimensions reduïdes és un acte molt cruel, i que actualment no hi ha adoptants disponibles on emplaçar els animals. L’Ajuntament explica que ha encarregat la gestió de la reubicació i la reinserció dels animals a la Protectora d’Animals de Tarragona però aquests centres no estan preparats ni tenen el personal format necessari requerit per acollir i donar una bona qualitat de vida a aquests animals.