La detenció de Coslado deixa en evidència la maniobra de Manel Ferré i Ferran Bel

Les CUP de Reus i de les Terres de l’Ebre denuncien que la “maniobra de distracció” dels consellers de SAGESSA de les Terres de l’Ebre anunciada avui mateix als mitjans de comunicació, en que anunciaven que volien crear una empresa pròpia perquè els problemes de Reus no arribessin a les Terres de l’Ebre, queda més que en entredit després de la detenció aquesta nit del president d’Ambulàncies Baix Ebre i administrador del Consorci del Transport Sanitari de Terres de l’Ebre.

El mateix dia que apareixia als mitjans de comunicació l’anunci que diferents consellers i conselleres de les Terres de l’Ebre del Consell d’Administració de SAGESSA estaven plantejant de crear una empresa pròpia per tal que els processos judicials iniciats a Reus no es traslladessin a les Terres de l’Ebre, s’ha fet públic també la detenció de Bernardo Coslado Garcia, president de la Federació Nacional d’Empreses d’Ambulàncies, administrador del Consorci del Transport Sanitari de Terres de l’Ebre i president d’Ambulàncies Baix Ebre, per part de la Guardia Civil, en el marc del Cas INNOVA. Un cas judicial que s’està instruint arran de la presentació d’un escrit a fiscalia presentat conjuntament per la CUP de Reus i les CUPs de les Terres de l’Ebre.

Des de la CUP de Reus i les CUP de les Terres de l’Ebre denuncien la “hipocresia” de Manel Ferré, alcalde d’Amposta, el qual ha dit textualment als mitjans de comunicació que “no volem que la polèmica generada a nivell de Reus contamini centres gestionats a nivell de Terres de l’Ebre”.

Recorden que a l’octubre de 2012 les CUP ja van fer arribar a tots i totes les conselleres de SAGESSA de les Terres de l’Ebre una sol•licitud instant-los a demanar auditories de gestió de totes les fundacions dependents de SAGESSA, així com a exigir d’altres accions en pro de la transparència de la gestió sanitària de les diferents empreses. No sols aquests consellers i conselleres (entre d’altres l’alcalde d’Amposta i el de Tortosa) no van fer cas d’aquestes peticions de la CUP d’Amposta i Tortosa, sinó que a més, en el Consell d’Administració de SAGESSA de finals de 2012, van votar en contra de la mateixa proposta presentada pel regidor de la CUP de Reus i conseller de SAGESSA, David Vidal. Aquesta detenció demostra el que fa temps denuncia la CUP, que “aquest model de gestió público-privada (com la del model INNOVA i SAGESSA) no és transparent, no té control públic i afavoreix la corrupció”. Per això, “la solució no potser fer un altre “xiringuito” a l’Ebre per reproduir el model INNOVA, com avui defensava el senyor Ferré, sinó tot el contrari, gestió pública i transparent dels diners públics”.

David Vidal també denuncia que Ferré i Bel “van votar perquè Josep Prat fos adjunt a la presidència de SAGESSA, amb caràcter executiu (poders), sempre han actuat en la mateixa línia de la gerència de l’empresa i sempre s’han oposat frontalment a les propostes que la CUP ha presentat al Consell d’Administració per tal de marcar unes línies clares de transparència en la gestió de l’empresa”.

La CUP de Reus i les CUPs de les Terres de l’Ebre es feliciten per l’acció policial d’aquesta matinada, ja que “demostra que les nostres sospites sobre les irregularitats en la gestió d’INNOVA i SAGESSA en la xarxa sanitària dependent a les Terres de l’Ebre estaven fundades i esperem que aquesta sigui un primer pas per ubicar les Terres de l’Ebre en tot el trencaclosques del mapa sanitari català”. I entenem aquesta detenció com una prova més del que estem dient fa temps, que la gestió público-privada com la del model INNOVA o SAGESSA no és transparent, que és una utilització de diners públics sense control i que afavoreix la corrupció i la malversació de fons públics. Per això la solució no ha de ser fer un altre “xiringuito” a l’Ebre per reproduir el model INNOVA, com avui defensava el senyor Ferré, sinó tot el contrari, gestió pública i transparent dels diners públics.