Ballesteros, l’antidemòcrata i espanyolista alcalde tarragoní

Avui, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha fet un pas més en la seva obstinada cursa per no perdre més volts pel costat de la dreta i de l’extrema dreta espanyolistes locals i continuar governant Tarragona des d’un lloc que ell anomena “socialisme català” i que ja no fa ni riure. En una entrevista a la Cadena Ser ha explicat que no cedirà el padró municipal per tal que es pugui fer anar com a cens de la consulta del proper 9 de novembre (una consulta que no es farà però que en el camí ens aclarirà moltes coses) per decidir si sí, sí; si sí, no; o vés a saber què.

Si el 17 d’octubre del 2010, quan manava amb el suport d’ERC, l’Ajuntament de Tarragona va cedir un padró “equivocat” a Tarragona Decideix per tal de fer la consulta sobre la independència de Catalunya, avui directament ha afirmat que no el deixarà. És un gran demòcrata, com Alicia Sańchez Camacho, que el dia dels reis ja va apuntar que els ajuntaments del PP, quatre i el cabo, no cedirien les seves dades i demanava als seus amics del PSC que fessin el mateix. N’hi va haver que encara van afirmar que el PSC no era tan fatxa i antidemòcrata com el PP i que era una demanda fora de lloc. Alguns no vam dir res perquè ja sabem com les gasten els que es diuen “socialistes” de la capital provincial tarragonina. I efectivament la vam encertar…

Avui, l’alcalde s’ha superat i ha afirmat que, sense permís de l’Estat, res de res. No ens ha d’estranyar tampoc, de fet diu el mateix que Artur Mas, que no farà el referèndum si l’Estat no l’autoritza i ja sabem que PSOE i PP mai deixaran que legalment cap part de l’Estat-finca que administren triï si vol mantenir-s’hi dins o opta per sortir-ne. I no ens ha d’estranyar perquè el federalisme de què parla l’alcalde és només una marca electoral, no està basat en la igualtat de les parts per al pacte federal, que és la base principal de qualsevol federalisme, del de Proudhon i del de Pi i Margall. Per tant, no cal demanar a la part catalana res de res, per designi de Déu (i dret de conquesta), els catalans i les catalanes som espanyols pels segles dels segles, amén.

En fi, l’alcalde s’ha cobert de merda i ho direm amb totes les lletres, merda, perquè ha situat el contenciós, tal com els seus amics del PP i de l’extrema dreta espanyolista, en un espai en què les parts ja no són Espanya i Catalunya. Aquí i avui, a Tarragona, amb el pas antidemocràtic de l’alcalde, el PSC ha emprès el camí de defensar abans les lleis que la democràcia, abans el que mana l’Estat que deixar expressar lliurement la ciutadania. I la ciutadania no està formada ni per menors d’edat ni per ximples, malgrat Ballesteros així ho cregui i ho expliciti amb els seus actes.

  Jordi Martí Font, filòleg i professor de Llengua i Literatura, membre de la CGT, del CIP, de l’Ateneu Llibertari Alomà i de la CUP de Tarragona