Cinc anys de solidaritat davant la brutalitat de la Guàrdia Urbana de Tarragona

7 gener 2014
12:00

El proper dimarts 7 de gener, primer dia de Rebaixes, farà 5 anys que militants de Cau de Llunes i d’altres col·lectius de l’Esquerra Independentista van patir una brutal agressió per part de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Cau de Llunes vol recordar que el 7 de gener de 2009 el col·lectiu realitzava un acte contra la pressió estètica que pateixen especialment les dones, en aquesta societat de consum i patriarcal. Les polítiques de mercat i l’ideari sexista de mostrar la dona com l’encarnació de la bellesa formen un còctel nociu per a la salut psíquica, emocional i física de les dones. És per això que Cau de Llunes van voler mostrar la pressió estètica com una de les múltiples cares de la violència de gènere.

Així, doncs, van voler visibilitzar aquesta denúncia el primer dia de rebaixes mitjançant un acte simbòlic, totalment pacífic, d’una durada inferior als 5 minuts davant de diverses botigues de la ciutat que fomenten la pressió estètica mitjançant cànons de bellesa que posen en perill la salut de la majoria de dones. La Guàrdia Urbana de Tarragona, amb els seus coneguts mètodes, va convertit l’acte de denúncia en un espectacle dantesc de cops de porra i puntades de peu que acabà amb tres persones tancades dins d’un portal, on van ser encara més agredides, insultades i vexades. Com és habitual en aquest cos policial, després d’agredir amb impunitat van capgirar la situació exposant-se com a víctimes de l’agressió.

Un any més, en vista de la lentitud del procés judicial, han decidit fer una nova concentració per tal de recordar els fets, per demostrar que tenen ben present que la Guàrdia Urbana de Tarragona comet abusos de poder amb total impunitat, i per a reivindicar no només l’absolució de les tres persones que van ser agredides, sinó per a exigir que els agents de la guàrdia urbana que van propiciar les agressions siguin jutjats.

És per això que demanen solidaritat amb les persones encausades assistint a la concentració del proper dilluns 7 de gener a les 12h, a la Rambla Nova de Tarragona, a l’alçada de la botiga Bershka.