Els “Reis” sortiran en manifestació pels barris tarragonins de la Floresta, l’Albada i el Parc Riuclar

5 gener 2014
19:00

Les Associacions de Veïns de la Floresta, l’Albada i Parc Riuclar han convocat una manifestació per al proper dia 5 de gener a les set del vespre que recorrerà aquests barris tarragonins com a protesta per les exigències de l’Ajuntament de Tarragona a l’hora d’utilitzar l’espai públic per al desenvolupament de les activitats típiques de les Associacions de Veïns.

Les exigències de l’Ajuntament en la realització d’activitats a la via pública han suposat la suspensió de diferents activitats com les tradicionals cavalcades de Reis que es realitzen als diversos barris. La Floresta, juntament amb l’Albada i el Parc de Riuclar, s’han proposat realitzar de manera conjunta una cavalcada manifestació. Es dóna la paradoxa que a Tarragona hi ha més facilitat, per part de les administracions, en realitzar una manifestació que una activitat a la via pública. En barris com Bonavista, Sant Salvador, Torreforta, la Granja o Campclar han desaparegut les cavalcades per les exigències de l’Ajuntament de la ciutat.

D’aquesta manera, volen cridar l’atenció del consistori per a què realitzi els canvis normatius necessaris per a què la realització d’activitats al carrer, que són font de riquesa cultural i dinamitzen els barris, siguin fàcils de complir. En aquests moments, exigències com plans de seguretat, control d’accessos en places públiques, presència de personal de seguretat privada, etc. fan inviables el compliment per part de les entitats veïnals i per tant obligats a incomplir o assumir responsabilitats que van més enllà de la mera organització. Des de les Associacions de Veïns remarquen que en 40 anys d’activitats mai hi ha hagut tantes exigències per part de l’Ajuntament i animen a la participació de la ciutadania en aquesta manifestació, donant suport al pas de les carrosses.