Clam popular contra la regressió en els drets de les dones

Una cinquantena de persones es van sumar ahir divendres a Tarragona a les nombroses mostres de rebuig que van tindre lloc davant les seus del PP i de les delegacions del govern espanyol. El Consell de Ministres aprovava la reforma de la llei de la interrupció voluntària de l’embaràs (IVE), que passarà a dir-se Llei de Protecció de la Vida del Concebut. La reforma es basa en tornar a una llei de supòsits més regressiva que l’aprovada pel PSOE el 1985, ja que penalitza l’avortament en tots els casos tret dels supòsits de violació o que existeixi perill per la vida o la salut mental o física de la dona.

Tot i que una desena de persones ja van concentrar-se a la Rambla Nova a les set, el gruix de gent va aparèixer a les vuit, quan havien convocat tant Cau de Llunes, l’Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona, com el conjunt de l’Esquerra Independentista. Mentrestant, a Reus també van rebutjar la reforma i van entonar l’ “Avortament lliure i gratuït”, un crit que va més enllà de defensar la legislació actual, que vol lluitar pels drets de les dones al seu propi cos. Podeu consultar l’article del Setmanari Directa clicant aquí.