La CUP de Reus veu més indicis en l’abast autonòmic del Cas Cirurgia

Arran de l’accés de la CUP de Reus a una nova peça dels jutjats, que avui s’ha aixecat de secret de sumari, ha tingut accés a nova informació que amplien l’àmbit territorial d’afectació del Cas Cirurgia. En concret, es tracta d’un seguit de correu electrònics que l’advocat de Josep Prat va dirigir al Conseller de Sanitat Boi Ruiz i al Conseller de Justícia Germà Gordó.

Al Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus, avui s’ha aixecat el secret de sumari d’una nova peça del Cas Cirurgia, que presenta informació sobre les gestions de l’advocat de Josep Prat, Xavier Melero, en la preparació de la defensa del primer davant els processos judicials en els que està immers.

En concret, destaquen les gestions que Melero hauria fet per tal de reclamar, en primer terme al Conseller de Sanitat Boi Ruiz, i en segon terme al Conseller de Justícia Germà Gordó, el pagament dels seus serveis en la defensa de l’ex-president de l’ICS Josep Prat.

Cal destacar, que la data d’aquests correus electrònics, es produeix quan la única peça judicial que es trobava en procés de diligències prèvies era la relacionada amb les factures que Carles Manté va cobrar d’INNOVA, a través de l’empresa CCM Estratègies i Salut, i tota la resta de qüestions derivades de l’escrit presentat per la CUP, encara es trobaven en fase d’investigació o sota secret de sumari.

Segons la diligència entregada per la Guàrdia Civil al jutjat, l’advocat de Prat, Xavier Melero, estaria demanant a aquests dos alts càrrecs polítics de CiU que es pagués els seus serveis amb fons públic, el que podria suposar un presumpte il·lícit de malversació de fons públics per part dels ordenants del pagament, així com per part dels receptors d’aquests.

Davant d’aquesta nova informació, que se suma a la feta pública la setmana passada en que es posaven de manifest les gestions realitzades pel senyor Carles Manté per preparar l’estratègia de la seva defensa, des de la CUP es creu que reafirmen la seva hipòtesi, que darrere del succeït a Reus hi ha involucrades persones vinculades a les institucions autonòmiques, i especialment, alts càrrecs de la sanitat pública catalana.

En aquest sentit, l’equip d’advocades que representa l’acusació popular en aquest procés, està estudiant les accions que durà a terme per tal de posar en clar totes aquestes informacions aportades per la Policia Judicial.

Per altra banda, des de la CUP destaquen que totes aquestes informacions que ha aportat la Guàrdia Civil als jutjats, fan referència a l’estratègia de defensa de Manté i Prat. Això significaria, doncs, que més enllà de les possibles irregularitats comeses anteriorment a l’escrit presentat a la Fiscalia -objecte principal del procés judicial-, s’obre la possibilitat que aquestes mateixes persones hagin protagonitzat possibles irregularitats posteriorment a la presentació de l’escrit.