Se celebren les primeres jornades sobre dret animal a la URV

A la sala de juntes del Campus Catalunya de la URV de Tarragona va tenir lloc aquest dilluns la primera jornada sobre drets animals emmarcat dins les jornades de difusió de dret ambiental organitzades pel CEDAT i l’AEDAT.

Les jornades van començar amb la conferència sobre la discriminació especista impartida per Toni Teixidó, membre de la Plataforma Iniciativa Animalista (PIA). Teixidó va parlar sobre la necessitat de trencar amb la visió antropocentrista i va explicar que l’especisme, la discriminació de la qual són objecte els animals no humans, és l’origen de la resta de discriminacions que es donen entre humans i que, per tant, totes les lluites d’alliberament han de ser combatudes de forma conjunta.

José Antonio García Saez, de l’Institut de drets humans de la Universitat de València va ser l’encarregat d’analitzar el concepte d’animal a l’ordenament jurídic actual. García Saez va donar una relació d’arguments pel reconeixement dels drets dels animals tot repassant la història del dret i la filosofia aplicada a la llei.

Acabades les conferències es va obrir un debat moderat per la Dra. Ángeles Galiana, professora de filosofia jurídica de la URV, on les assistents van aprofitar per preguntar dubtes i exposar problemàtiques per tal d’abordar casos específics.