Presentació de “La Bicicleta solidària”, a Reus

12 desembre 2013
18:45

Aquest dijous presenten el projecte “La Bicicleta solidària” que de forma conjunta engeguen la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella  i Bicicamp. Taller que tindrà lloc el dijous 12 de desembre de 2013 a la seu de la Fundació al Carrer de la Racona 3-5 de Reus.

Amb el lema “La Bicicleta solidària; Dóna-la; Bescanvia-la”, l’entitat BiciCamp va iniciar l’any 2011 una  campanya de recollida de bicicletes en desús i el seu bescanvi pel seu valor en aliments. Aquest curs 2012-2014, s’incorpora al projecte la Fundació M. Bara i Cortiella amb la creació del Taller de reparació dins el projecte de Centre Obert. D’aquesta manera uneixen sinèrgies entre les  entitats amb els següents objectius:

  • TORNAR LES BICICLETES AL CARRER Aconseguir que les bicicletes en desús puguin ser utilitzades per altres persones, i tornin a circular pels nostres carrers i que aquest retorn participi  d’ ACONSEGUIR ALIMENTS DE PRIMERA NECESSITAT transformant  valor econòmic d’aquestes bicicletes de segona mà es destina exclusivament a la compra d’aliments.
  • OFERIR UN ESPAI MOTIVADOR ALS ADOLESCENTS on es treballin hàbits socials i habilitats manuals que ajudin a despertar inquietuds de tipus laboral, impulsant la seva orientació vers el futur”

Volen que les bicicletes que estan penjades als balcons, abandonades als racons de magatzems i dels baixos de masos i cases tornin a rodar pels carrers dels nostres pobles i ciutats. Desitgen que aquestes bicicletes tinguin una nova oportunitat, i pensen que també poden suposar una oportunitat per a les persones. Per això han vinculat la reintroducció d’aquestes bicicletes al finançament de projectes d’interès social

Pensen que les bicicletes poden transformar les ciutats, fent-les més lentes, més amables, més silencioses i també que poden transformar la societat aprenent a gaudir dels trajectes i compartint els temps.

Per això volen compartir el projecte que ja ha aconseguit recollir més de 4 tones d’aliments i ha posat en circulació més de 100 bicicletes.