El Grup de Treball de Mobilitat a Tarragona comença a treballar

Dijous passat es va presentar el Grup de Treball per una Mobilitat Ambiental i Socialment justa (GMT) resultant de la unió entre diversos col·lectius com la CUP, Enginyeria Sense Fronteres, CGT, CO.BAS i diferents persones a títol individual.

Les activistes van informar que el GMT neix amb l’objectiu de denunciar públicament diverses mancances que han detectat en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de la qual la regidora Begoña Floria n’és la responsable.

Van assenyalar que existeixen errors en l’estudi de les pendents dels carrers i denuncien que hi ha errors de càlcul que porten a qualificar trams plans com si fossin pendents de grau mig o alt.

A banda dels errors de càlcul, el GMT va manifestar punts de desacord en l’aplicació del pla en relació amb el carril bici, com per exemple que en la previsió a 5 anys vista es preveu contruir només 10km de carril fora del centre de la ciutat i en direcció i destinació cap a la Móra. Per últim van lamentar que no s’hagi adaptat l’ordenança de convivència ciutadana a l’utilització de la bicicleta.

Ja per la tarda els ponents Carlos Alcalde i Toni Teixidó van oferir una conferència a la sala de juntes del Campus Catalunya de la URV dins les jornades d’Enginyeria Sense Fronteres, on van presentar l’estudi de les anomalies trobades en el PMUS, van realitzar un taller i van ser exemple local de proposta de construcció de nous models de mobilitat.

Per a més informació podeu seguir informades a través de la pàgina de facebook.