Iniciativa Animalista protesta contra l’explotació animal, laboral i del medi ambient per Port Aventura

Aquest diumenge la Plataforma Iniciativa Animalista (PIA) ha protestat amb una pancarta davant les portes de Port Aventura per denunciar públicament el maltracte reiterat que reben els cavalls que “actuen” dins l’àrea temàtica del Far West.

Les activistes ens han fet saber que aquests cavalls actuen 4 cops al dia, amb passis de 30 minuts, caigudes violentes al terra, suportant sorolls estrepitosos i condicions climàtiques no sempre favorables. Mentre no “actuen”, romanen sempre tancats en estables estrets. Per tal que facin les acrobàcies, els domadors els peguen amb un fuet i els priven d’aliment i aigua. Així mateix, els cavalls estan lesionats i “treballen” igualment, presenten greus símptomes d’estrès pel moviment frenètic i salivat de la mandíbula.

La PIA ha rebut diverses denúncies de famílies amb fotografies que mostren clarament ferides obertes, que sagnen degut als colps i els talls provocats pel fuet dels domadors. Són diversos els nens que han sortit plorant després de veure aquestes ferides als animals mentre es feien unes fotografies de record.

Port Aventura va acomiadar part de la plantilla dels espectacles, amb una reducció de sou i un increment de les hores de treball per justificar la contractació d’una empresa externa i deslocalitzada (Itàlia i Romania), responsables directes de la tortura continuada que pateixen els cavalls de la zona del far west.

La PIA ha estat contactant amb el parc per tal de poder parlar i no ha rebut cap tipus de resposta des de fa 2 mesos, i és per això que ha decidit actuar, i, després d’aquesta primera denúncia pública, l’organització ecologista té previst interposar una denúncia a les autoritats amb les gravacions, fotografies i testimonis que disposen.

D’altra banda, han aprofitat per mostrar el seu rebuig per la històrica explotació laboral que sofreixen les treballadores del parc i per la destrucció del territori i agressions al medi que comportarà l’ampliació de construcció de l’àrea que ocuparà la projecció de Bcn World.

Finalment han advertit de la mala praxis del servei de seguretat de parc, doncs dos vigilants han recorregut part de l’avinguda del Batlle Pere Molas de Vila-Seca fent marxa enrere amb el cotxe i, per tant, conduint contra direcció mentre circulaven altres vehicles i increpaven i fotografiaven les activistes mentre caminaven per la via pública.