Independència per canviar-ho tot, contra la Constitució espanyola

La campanya “Independència per canviar-ho tot” torna a sortir al carrer en motiu del dia de la Constitució espanyola. L’Esquerra Independentista s’ha mobilitzat avui a les comarques del Camp en un nou acte de la campanya, pintant una sèrie de murals reivindicatius, demostrant que en una diada com aquesta les catalanes no tenim res a celebrar. Concretament s’han pintat murals a les localitats de Reus, Montblanc, Torredembarra i Tarragona, que han il·lustrat alguns dels diversos eixos en què s’articula la campanya.

La iniciativa ha volgut criticar, segons l’Esquerra Independentista, “la farsa d’aquesta constitució, que des dels dies de la Transició se’ns ha venut com un avenç democràtic, la consagració de la superació de la dictadura franquista, i un ideal d’igualtat de drets per a totes les persones. Amagant, però, que va ser dissenyada pels hereus del franquisme, consagrant en el seu articulat la unitat indivisible de la nación i per tant la presó de pobles que continua sent l’Estat espanyol, perpetuant la monarquia, el capitalisme i l’explotació de les persones, reinstituint l’exèrcit com a garant últim de la integritat territorial espanyola… i aprovada a la pràctica sota la constant amenaça i coacció d’un possible aixecament militar.”

L’Esquerra Independentista aprofita així aquesta diada espanyolista per tornar a treure aquesta campanya al carrer, esforçant-se per explicar que, “si volem la independència, no és tan sols per canviar les fronteres de lloc, creant un nou estat capitalista igual que els altres que ens envolten. -No volem la independència per fer un nou país esquarterat i dividit, que es fonamenti en l’explotació dels éssers humans, en l’opressió de les dones, dels pobles, en la corrupció, l’especulació, la repressió, la demagògia i l’imperialisme. Sinó que volem uns Països Catalans sencers i lliures, vertaderament democràtics, que posin l’economia al servei de les persones, que practiquin activament la solidaritat amb la resta de pobles del món, i que acabin d’una vegada per totes amb les opressions per raó de gènere, de classe, d’identitat i orientació sexual, de procedència… o per qualsevol altre motiu.-”