El gèrmen de l’oposició contra els pressupostos, en marxa

Unes dues-centes persones van participar ahir en la concentració duta a terme per la Plataforma Ciutadana en Defensa dels Drets Públics a Tarragona en contra dels pressupostos antisocials. Membres de sindicats, d’associacions de veïns i d’altres a títol individual van explicar la repercussió que poden arribar a tindre tant els pressupostos de la Generalitat com els de l’Estat. Tant la sanitat com l’educació en surten malmeses, és per això que Josep Maria Cartanyà (USTEC) i Agustí Aragonès (CGT Joan XXIII) van detallar com l’administració estatal de vegades es posa d’acord amb l’autonòmica per seguir exactament el mateix model de precarització del sector públic en benefici del privat.  També molts altres van parlar, en una concentració-assemblea que havia de servir, tal com va dir Cartanyà, per mantindre viu i fer fort aquest “gèrmen” de tota la gent que es mobilitza i que “units ho podem aconseguir”. Donat el format i la potència dels altaveus, moltes persones es van aplegar a escoltar el que s’hi deia, en mig d’una Rambla Nova més preocupada per les compres de Nadal que pel context sociopolític.

Aquest és el segon acte que es fa a Tarragona contra els pressupostos, després que el passat 23 de novembre sortissin rere la mateixa pancarta que ahir presidia l’acte “Contra la reforma de les pensions i els pressupostos antisocials”. A Barcelona, a la mateixa hora, milers de persones es dirigien al Parlament i organitzaven a la vora de la cambra legislativa la resposta que es donarà des dels moviments socials a l’aprovació d’aquests pressupostos el proper 19 de desembre.