La PAH ocupa Catalunya Caixa exigint l’aturada dels desnonaments

Aquest matí, a partir de les deu, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha ocupat l’antiga seu central de Caixa Tarragona, actual Catalunya Caixa, a la plaça Imperial Tàrraco. Allà, les activistes han cridat consignes, han enganxat material de la Plataforma i finalment Joan Bel s’ha reunit amb els directius de les oficines. Demanaven que els beneficis obtinguts per l’entitat repercutissin en els ciutadans i no s’executessin més desnonaments. És el cas de sis famílies que aquesta tarda negocien amb el director territorial. Si no hi troben una solució, com és la dació en pagament, no deixaran funcionar la seu bancària amb normalitat.

Ja al migdia baixaven les persianes de Catalunya Caixa, després que l’aspecte exterior i interior no convidessin a entrar-hi i que les membres de la Plataforma s’hi fessin fortes. Des de fora, algunes activistes cridaven “Sí que es pot” i, en referència als cotxes de Prat de la Riba i Pere Martell, “Pita a la banca”.

Fa tot just 3 anys, una acció semblant va acabar amb una multa de 4.500 euros per a tres militants de l’Esquerra Independentista, que repartien octavetes i cridaven a través d’un megàfon davant de l’oficina de Catalunya Caixa. L’Ajuntament de Tarragona va obrir llavors diligències administratives al·legant que els denunciats van “originar desordres i embrutar la via pública”. En aquesta ocasió, tan sols un parell d’agents dels Mossos d’Esquadra s’ho han estat mirant tota l’estona des d’una banda del recinte.