La missió de les tropes espanyoles, al Paraules per la Pau

Aquest diumenge, 1 de desembre, va tornar el Paraules per la Pau, l’acte que cada principis de mes convoca la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, a la plaça de la Font de Tarragona, per crear un espai antimilitasta, de participació i art.

A les 12 del migdia van desplegar a la plaça una sèrie d’imatges sobre la intervenció de les tropes espanyoles a l’Afganistan. Imatges que mostren allò que no ensenyen les fotografies de l’exposició “Misión: Afganitán” que, des del dia 17 d’octubre i fins al 5 de desembre, es pot veure a la Subdelegació de Defensa a Tarragona.

Segons explica el llibret de presentació, el Ministeri de Defensa vol ajudar-nos a entendre millor, amb el seu reportatge fotogràfic, “l’esforç i el sacrifici dels vint mil homes i dones que han passat per Afganistan, dels quals un centenar van perdre la vida”.

La Coordinadora qüestiona el relat sobre la suposada tasca humanitària i d’alliberament democràtic d’aquest país que narra l’exposició de la Subdelegació de Defensa. Al Paraules per la Pau, van recordar que cap dels objectius oficials s’han aconseguit, després d’una dècada, a l’Afganistan, on una part del país segueix sobra el control dels taliban i l’altra sora el control dels senyors de la guerra. I van exposar a la plaça  quines són les conseqüències d’una de les intervencions militars amb més víctimes civils de les últimes dècades, originada, com sempre, per interessos materials i geoestratègics.