Tensió al CAP Llevant després que Santa Tecla amenacés amb “prendre mesures” contra una parada informativa

Des de les nou de matí sis persones del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública han dut a terme una parada informativa al CAP Llevant, gestionat des de 2002 per la Xarxa Sanitària Santa Tecla. Ha estat una de tantes parades que porten fent en el marc de la campanya “No marxis sense hora”, que pretén recollir reclamacions d’usuàries que faci més de sis mesos que esperen cita per a una operació, i que alhora vol incentivar la desobediència civil. Tot i que ja se n’han fet en molts barris de Tarragona, la tensió ha arribat quan ha estat el torn de Santa Tecla, la sanitat privada d’utilització pública.

Tal com han explicat les mateixes membres del Grup de Treball, al cap d’una estona d’arribar Jordi Cañellas, gerent de Serveis de Suport a la Xarxa Sanitària Santa Tecla (qui va escriure un article contra la campanya), acompanyat de dues persones més ha demanat poder reunir-se amb elles. En aquesta reunió, i sempre segons fonts del mateix grup, el gerent hauria assenyalat que no podien dur a terme aquella activitat en tant que estaven en una “propietat privada”. La resposta de Teo Mayayo i Agustí Aragonès, les dues persones que s’hi han reunit, ha estat que repetís aquelles paraules davant la premsa, ja que allò “ha estat pagat amb diners públics i és d’utilització pública”.

Després de la reunió, on el gerent hauria amenaçat amb “prendre mesures”, s’han viscut moments de tensió però al final la paradeta s’ha pogut fer amb normalitat, atenent tothom qui s’hi acostava, personal sanitari inclòs, i sobre les dotze del migdia han plegat tal com tenien previst.