CiU practica el terror laboral a l’Ajuntament de Valls i al Consell Comarcal de l’Alt Camp

Els governs de CiU a l’Ajuntament de Valls i al Consell Comarcal de l’Alt Camp practiquen el terror en la seva política de retallades de personal i de drets laborals. Aquesta és la conclusió a la què ha arribat la CUP després dels fets ocorreguts els últims mesos en aquestes institucions, en organismes autònoms com el Pius Hospital o la Residència Alt Camp i en empreses que gestionen serveis externalitzats.

Segons Nogués, el govern convergent “no només no ha tingut en compte els avisos i denúncies de la CUP i dels treballadors, sinó que ha exagerat encara més la seva política de xantatge i terror en les negociacions laborals”. Els dos últims capítols que han portat la CUP a fer pública per segon cop enguany la denúncia de la política laboral convergent ha estat la proposta final d’acomiadaments al Consell Comarcal de l’Alt Camp, després d’un any i mig d’amenaces d’acomiadaments, i les noves informacions de retallades al Pius que reduiran llits i hores d’atenció sobretot a infermeria, malgrat fa només un mes que l’Ajuntament ha signat un nou acord laboral amb els treballadors.

La CUP denunciar unes pràctiques impròpies de l’administració pública que consisteixen en el xantatge permanent i la por, buscar l’enfrontament entre els treballadors, la desinformació, la manipulació i la mentida. Aquestes pràctiques busquen saltar-se la negociació col·lectiva com a sistema de relacions laborals, que fins i tot la dreta més rància havia respectat fins ara, i aplicar les estratègies més salvatges i reprovables de l’àmbit privat.

Mentides i noves retallades al Pius Hospital i a la Residència Alt Camp

Portem més de 3 anys en negociacions basades en un xantatge permanent al Pius. Aquesta és una estratègia pròpia de l’alcalde, Albert Batet, que l’ha estès a totes les negociacions laborals que depenen del govern. Cada cop que s’ha obert negociació amb els treballadors ha llençat amenaces: primer que no es podrien pagar les pagues extres, cosa que es va demostrar que no era veritat, fa mig any va anunciar que no ens renovaria el “factoring” (crèdit) amb La Caixa, amenaçant que sense la seva proposta de retallades perillava la continuïtat del Pius i el pagament dels sous, cosa que es va demostrar també falsa. L’última ha estat l’amenaça de subrogar la RAC si els treballadors no s’avenien a acceptar el nou acord proposat per l’empresa: després d’aprovar-se per només 8 vots, Albert Batet ha explicat al Consell d’Administració del Pius que la subrogació de la RAC no es planteja en cap escenari. Tot plegat confirma l’estratègia de negociació basada en l’amenaça que mai s’acaba concretant i que després d’aconseguir els seus objectius s’evidencia que era una mentida. És un engany deliberat, una estratègia preparada d’ocultació dels plans de futur dels serveis, ja que aquestes noves retallades no havien sortit en cap cas durant les negociacions.

L’altre estratègia promoguda per l’alcalde és promoure l’enfrontament entre els treballadors, en el cas del Pius i de la RAC fent creure que tenien interessos diferents. Això genera un clima de malestar, enfrontament i desmotivació difícil de revertir. El govern sap que la seva màxima força és debilitar els treballadors.
Tot això és indigne d’un alcalde, que no només ha de vetllar perquè els números li surtin com ell vol sinó també pel benestar i drets dels treballadors.

El conseller Boi Ruiz es burla de tota la ciutadania quan diu que el Pius no reduirà serveis i que segueix sent l’Hospital de referència a l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Al Pius es redueixen llits, hores, augmenten les llistes d’espera i s’augmenten les càrregues laborals dels treballadors del Pius i de la RAC, que posen en perill la qualitat dels serveis. Si actualment es manté la qualitat dels serveis és pel sobre esforç dels seus treballadors, que hi estan posant de la seva part perquè són conscients que estan prestant un servei de primera necessitat, però això és insostenible. Malauradament els responsables polítics no en son conscients ni se’n senten responsables i la CUP demana que tinguin la decència de deixar de dir que les retallades no afecten els serveis.

La CUP demana que les peticions i queixes dels treballadores siguin assumides per tota la ciutadania vallenca i creu que cal treballar per una aliança entre usuaris i treballadors per frenar aquesta espiral de reducció d’horaris i serveis, d’ampliació de càrregues laborals i d’aquesta barra lliure del govern en la negociació de retallades i drets laborals.

Tot seguit teniu disponible la roda de premsa: