David Vidal contra Goliat

Una pedrada entre cella i cella del gegant Goliat, suposadament invencible, i aquest cau rodó a terra vençut per l’escarransit i desarmat David. Conegudíssima història de la mitologia hebrea, tant coneguda com la fletxeta llençada per Paris al taló d’Aquil·les, un altre paio suposadament invencible de l’antiga Grècia.

Quan fa pocs anys, un grupet ben reduït de persones de la CUP i del Casal Despertaferro!, ens atrevíem a plantar cara al gegant d’INNOVA, amb la seva multitud de cares, molts es pensaven que ens esclafarien com a formigues que corren pel taulell de la cuina. Érem el David, el Paris, els utòpics idealistes, que no sabíem res de com funcionava això de la política i gestió municipal. Ara quan molts dels que conformaven aquest monstre articulat sota el nom d’INNOVA, es troben imputats, declarant davant dels jutges, detinguts per la policia, es quan el genolls del monstre comencen a fer figa. Amb un treball continu esgotador i armats amb la veritat hem llençat la pedra al front, i el primer en caure va ser el Josep Prat, el cap visible, però no hem fet més que començar i no pararem, no ho hem fet mai, estem acostumats, com els salmons, a anar contracorrent.

En la llegenda hebrea, David talla el cap a Goliat un cop el té pla a terra; i aquest moment arribarà; nosaltres ja no tenim por ni d’ells ni de la nostra responsabilitat, per què ens mantindrem fidels a aquest poble com deia Espriu, i per què trair-se a un mateix, com han fet les esquerres institucionalitzades, és el pitjor i trist que pots fer a la vida.

  Joan Guiu Forès és militant de la CUP de Reus i del Casal Despertaferro!