La CUP continua la campanya per uns pressupostos participatius i populars

La CUP de Tarragona considera paraules buides i populisme “el fet que aquest maig passat l’Equip de Govern de la ciutat presentés un Pla de Transparència” que es concretaria amb un conjunt de mesures que aprofundirien en la transparència i la informació, per tal de fer arribar de forma accessible i fàcil tota la informació municipal, quan els Pressupostos Municipals del 2014 encara no s’han fet públics. Ho faran hores abans o el mateix dia del Ple, on s’aprovaran amb el suport del PSOE i les abstencions de CIU i PP.

Aquesta crítica s’ha expressat desplegant una pancarta davant de l’ Ajuntament en la que es reclamen uns Pressupostos Participatius i Transparents.

I és que la Candidatura independentista també critica la hipocresia del Regidor d’Hisenda, el sr. Pau Pérez; quan en una compareixença pública va dir que eren els Pressupostos del Consens. La CUP pregunta consens entre qui? Ja que creu que un pacte entre els dos principals partits de l’oposició no és consens sinó tactisme, autocomplaença dels grups municipals i perpetuïtat dels privilegis municipals. Per a la CUP, el consens significa la utilització d’un pla de participació ciutadana entre veïns/es, entitats, AAVV… per treballar temes que afecten a tota la ciutat.

La compareixença pública del Sr. Pau Pérez també va servir per presentar les quanties més rellevants en relació a altres anys, xifres que des de la CUP es consideren tendencioses, ja que només es van mostrar aquelles que l’ens municipal va decidir; i sense desglossar, per tant, dades irrefutables i maquillades.

Un cop s’aprovin, s’obrirà un termini d’exposició pública i terminis per presentar al·legacions, tràmits que la CUP considera necessaris i que molt probablement utilitzarà però que no són eines efectives de participació ciutadana.