La CUP celebra que la investigació del Cas Shirota tiri endavant

Arran de la detenció de tres persones aquest matí, en motiu del procés d’investigació pel “Cas Shirota”, la CUP celebra que aquest procés d’investigació tiri endavant i, espera que aviat, es pugui iniciar el procés de diligències prèvies per aclarir les presumptes irregularitats que la CUP va aportar a la fiscalia. La CUP també emplaça al govern municipal a ser ferm en la decisió presa per consens en el Consell d’Administració d’INNOVA, de portar el cas al Tribunal de Cuentas, a proposta del conseller Vidal.

La CUP valora positivament la notícia de la detenció de tres persones relacionades amb el “Cas Shirota”, en tant en quant comenta Vidal “demostra que el procés d’investigació sobre tot l’entramat INNOVA continua endavant, i en paral·lel, als processos ja oberts sobre d’altres casos relacionats que ja s’estan instruint als jutjats”.

David Vidal recorda que en l’escrit presentat a Fiscalia del passat 9 de gener de 2012, la CUP ja va plantejar diferents qüestions en relació a la gestió d’aquesta empresa, així com sobretot, pel que fa a l’aval de 3 milions d’euros que va concedir INNOVA a aquesta empresa de capital mix.

Vidal també ha recordat, que en la passat Consell d’Administració d’INNOVA, de data 6 de març de 2012, tots i totes les consellers van aprovar per unanimitat –a proposta de la CUP- incloure la demanda de les possibles responsabilitat patrimonials al Tribunal de Cuentas de Madrid per la gestió d’aquesta empresa, quan se va aprovar la demanda d’un nou crèdit per reduir el deute de l’empresa, per tal que no se fes efectiu l’execució de l’aval.

També ha recalcat, que en no materialitzà el govern municipal aquest acord, va haver de ser la CUP qui ho presentés al Tribunal de Cuentas de Madrid, i que no va ser fins al cap d’uns mesos, que l’Ajuntament va fer efectiu aquest acord.

Per últim, Vidal destaca que els fets succeïts avui, posen de manifest la solidesa de l’escrit presentat per la CUP a la fiscalia, com també, la bona feina que està desenvolupant la pròpia fiscalia i l’equip d’investigació. Per aquest motiu, Vidal considera que s’obre “un període de temps en que es posaran sobre la taula les denúncies públiques que reiteradament hem fet de l’entramat d’INNOVA i dels seus principals responsables directius i polítics”.

En aquest sentit, Vidal creu que “el bon camí que està seguint el procés d’investigació i judicial, hauria de servir perquè el govern municipal s’afanyi a desenvolupar un procés de transició en l’entramat de les empreses municipals basat en la transparència, el control administratiu de l’activitat empresarial i la missió de servei públic pel qual van ser creades”.