La CUP de Reus inicia un procés de mobilització en defensa de la sanitat pública

El regidor de la CUP de Reus David Vidal, ha fet públic en una roda de premsa celebrada aquesta tarda a l’Ajuntament de Reus, que la formació “inicia una ronda de contactes i un programa d’accions per promoure la conscienciació i la mobilització en defensa de la sanitat pública, davant de l’actual cruïlla que estem vivint”.

Segons la candidatura, la situació actual per la qual passa la sanitat pública “requereix que la ciutadania i els i les professionals prenguin un paper actiu per garantir el manteniment d’un sistema públic, per evitar el desmantellament progressiu a cop de decret i la privatització encoberta”.

Vidal ha destacat que la situació que viu la sanitat pública a Catalunya, i especialment a Reus, és de “perill”. Segons el regidor, els processos judicials que qüestionen la gestió sanitària pública a nivell autonòmic, l’aprovació de la llei de reforma de l’administració local del govern espanyol i les retallades pressupostàries del Conseller Boi Ruiz, “deixen completament el sistema públic sanitari desemparat a les urpes del sector privat”.

En aquest sentit, Vidal recalca que l’aprovació de la llei de reforma de l’administració local a Madrid, representarà “la destrucció del sistema sanitari de les nostres comarques amb una triple conseqüència: la responsabilitat del deute en la ciutadania de Reus, centenars de llocs de treball en perill i una retallada dràstica en els drets dels i les usuàries”.

Per aquest motiu, la CUP de Reus insta al conjunt de la ciutadania com a usuàries de la sanitat pública, i especialment als treballadors i treballadores dels CAPs de la ciutat i de l’Hospital Sant Joan, a “fer un pas endavant i agafar un paper actiu, ja que davant de la situació actual, o lluitem per garantir un model públic de sanitat o l’aniquilaran a base d’externalitzacions i privatitzacions”.

Per tot plegat, la CUP de Reus ha organitzat tres actes, per tal de llançar aquest procés de mobilització i debat ciutadà sobre el futur del model de sanitat a la nostra ciutat, i al conjunt del país. El primer, consistirà en una conferència amb el títol “Llums i taquígrafs a la gestió sanitària”, el proper divendres 29 de novembre a les 8 del vespre a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de la URV, que anirà a càrrec d’Alfons Quintà (periodista i advocat que destapà el Cas INNOVA), Agustí Colom (ex-síndic de comptes de la Generalitat), Vidal Aragonès (advocat del col•lectiu Ronda) i Isabel Vallet (diputada de la CUP-AE i membre de la Comissió d’Investigació de la Sanitat al Parlament).

El següent acte, previst pel dimarts 10 de desembre a les 7 del vespre, consistirà en una roda de premsa, en que diferents plataformes, sindicats i col·lectius donaran el seu suport públic al procés judicial iniciat per la CUP de Reus, en relació a INNOVA i el sistema sanitari públic. I, el dissabte 14 de desembre a les 7 del vespre des del Mercat Central, es realitzarà una manifestació amb el lema “La sanitat no és un negoci”.

Paral·lelament, la CUP ja ha iniciat un seguit de trobades amb plataformes d’usuaris i usuàries, així com professionals de la sanitat pública, per tal de plantejar aquest calendari de mobilitzacions i teixir complicitats per fer front a la nova etapa que s’obra en breu. Per últim, la CUP de Reus buscarà complicitats també a l’Ajuntament, per tal que es realitzi un Ple extraordinari per definir el futur de l’Hospital Sant Joan.