Xerrada contra la LOMCE a Reus

16 novembre 2013
11:00to13:00

El proper dissabte 16 de novembre a les 11h SOS Escola Pública Reus i Baix Camp organitza la xerrada-col·loqui: Què saps de la LOMCE? L’acte tindrà lloc a la sala d’actes del Centre de Lectura de Reus (Major 15), i hi intervindran Rosa Cañadell (Mestra i Pedagoga), Ramon Plandiure (Advocat i col·laborador de la Fundació Bofill) i Alex Castillo (President de la FaPac).

Crida de l’assemblea SOS Escola Pública Reus i Baix Camp

Al Congrés dels Diputats de Madrid es va aprovar el dijous 10 d’octubre la LOMCE, també coneguda com a Llei Wert. Una llei polèmica, qüestionada per un gran nombre de professionals del sistema educatiu, com per exemple la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica.

Una llei que no aborda els grans problemes del sistema educatiu espanyol i català, que no soluciona res i que tot indica complicarà encara més la tasca dels professionals dedicats a l’educació, segregarà amb més contundència a l’alumnat i el que és més important, no avaluarà la millora dels aprenentatges dels alumnes, sinó que facilitarà una selecció de l’alumnat que a totes llums se’ns presenta com a profundament injusta.

Ja fa temps que el model educatiu espanyol, i amb ell el català, està fent aigües. Tota la comunitat educativa, docents, pares, mares, alumnes i societat en general, tenim una responsabilitat educativa, social i ètica en el procés que s’està produint, d’aquesta responsabilitat se’n deriva l’obligació moral de desobeir i al mateix temps construir una alternativa que ens legitimi aquesta desobediència.

 No ens podem quedar impassibles davant aquesta realitat, cal reaccionar.