L’objectiu de la conferència del PSOE és enganyar una altra vegada a la gent que els vota

Els “regeneradors” de la Conferència evidencien que només persegueixen prendre el pèl de nou a la gent, concretament al 60%, aproximadament l’electorat que els vota, sense que tinguin res a agrair. No li passa el mateix al 40 % restant que vota perquè es juguen el lloc de treball, o en un altre cas, perquè no empitjori la seva remuneració administrativa. Previsible i lamentable ; això esdeveniment és més de la mateixa política que falsament s’ha vingut practicant en nom d’una esquerra, suposadament, moderada però que en que s’ha fet fins avui, no és altra cosa que la política d’una dreta “moderna”, que s’alterna amb aquesta altra dreta rància i històrica, coincidint ambdues a servir al poder capitalista. Les seves diferències, si de cas, es concreten en qüestions morals que, al cap i a la fi, en comptes de perjudicar el capital el beneficia.

Hem entès el missatge, (responia a una entrevista la senyora Valenciano, número dos del Partit) mai més es podrà tocar als febles. D’aquesta conferència el PSOE sortirà més vermell, més verd i més morat “. Això i altres respostes com que haurien de blindar principis bàsics de l’esquerra, que la dreta hauria destruït, que tornarien a implantar els principis d’igualtat d’ oportunitats, garantir el dret a la salut, a l’educació; que farien reformes fiscals fent pagar als més rics, que es garantirien les pensions i que tot això ho ficarien a la Constitució si tornen al Govern. Aquesta senyora ” tira pilotes fora ” Quan se li recorda que Zapatero ha afirmat que, vist el vist, tornaria a fer el mateix, és a dir, congelar les pensions, retallar drets laborals, injectar milers de milions als bancs privats perquè no fessin fallida i modificar la Carta Magna perquè el PP, que va ovacionar, (després d’haver-li cridat inútil centenars de vegades ), pogués seguir retallant i desmantellant els serveis socials públics sense traves. També es va per les branques amb generalitats, quan se li demana opinió en base al que comentat per Felipe González ( aquest nauseabund corrupte i corruptor ) que diu que el PSOE no ha d’abandonar l’espai del centre. El que significa que aquest partit continuarà desenvolupant una política interclassista, com va fer el felipisme i el zapaterisme durant 13 i set anys respectivament. Resultats, en un i altre sentit : els rics més rics, ( les grans empreses s’ho han agraït a F. González i a altres ex governants del PSOE garantint ocupacions de salaris suculents ) i els pobres sumits en pobresa i en un desmantellament de drets que havien aconseguit.

A la Conferència es ratifiquen i amplien els laments i la ” autocrítica” : hem entès el missatge del poble, cal tornar als orígens, a tenir contacte amb el carrer, a posar els interessos dels ciutadans per davant dels del partit… Si tirem d’hemeroteca comprovarem que estan usant les mateixes mentides a les quals van recórrer en l’anterior ocasió en què se’ls va fer fora del poder. Però a més és sorprenent que no tinguin inconvenient a atorgar-li al poble el poder d’encertar, assumint que són ells, els del PSOE, que s’equivoquen. Ve a conte emplaçar-los a que expliquin quantes vegades, mentre van governar, van preguntar a la població sobre temes importants. En 20 anys governant, excepte el referèndum de l’OTAN, no se li va tornar a consultar per a res, tot ho van imposar, sempre amb el beneplàcit del PP i dels nacionalistes CiU i PNB.

Seria molt extens si apuntés aquí totes les mesures que el PSOE va imposar i que van perjudicar i segueixen perjudicant els que dieu representar. Vareu vendre a preu de saldo les millors empreses públiques. Vam perdre el compte de les vegades que els vareu rebaixar les quotes de la Seguretat Social a totes les empreses, al compàs que rebaixaveu les pensions. Us vareu inventar multitud de contractes laborals desmantellant poc a poc l’estabilitat de l’ ocupació; vareu rebaixar constantment les indemnitzacions per acomiadament… Us asseguro ” camarades socialistes” que ompliria diverses quartilles assenyalant les vegades i les mesures amb què heu afavorit al poder econòmic i perjudicat als treballadors. Qui ho anava a dir a la dreta econòmica més potent. Segur que fins a la “Vall dels Caiguts s’han hagut de sentir riallades “. Igualment és per partir-se de riure que, quan estàveu criticant a la Conferència les ” equivocacions ” i formes no socialistes amb les que heu governat, donàreu el major aplaudiment a l’arribada de Zapatero.

El pitjor de tot, per al PSOE, és que segueixen manant els mateixos que un dia van dir que, quan ells governessin, canviarien Espanya de tal manera que no la reconeixeria ni la mare que la va parir, resultant que el que van canviar va ser el Partit de Pablo Iglesias, que difícil ho tindria per reconèixer si ressuscités.

Com sempre, aquest article, aquesta opinió, va a molestar a persones que es van a donar per al · ludides, també a altres, que honestament poden creure en la regeneració del PSOE reformista, d’aquest partit que no pretenia fer la revolució i acabar radicalment amb el capitalisme, però que aspirava, com a mínim, a anar millorant o com a mínim, a impedir que els treballadors retrocedissin.

La qüestió és, que alguns no estem fent crítiques gratuïtes i sense fonament. És obvi que el Partit Socialista Obrer Espanyol hauria d’haver estat afavorint els interessos de les classes populars ( dels seus històrics representats ) i no la de les classes capitalistes com és evident. Un contrasentit que ell PSOE ha executat, de manera més escandalosa en aquests darrers anys, ja que el que no va fer mal, mentre va estar en ell Govern, ho va facilitar perquè ho fes el Govern actual.

  J. Estrada Cruz és membre de Co.Bas